Ford promoot groene golf

0

Ford werkt aan techniek die het mogelijk moet maken om bestuurders te informeren en adviseren hoe zij optimaal kunnen profiteren van op groen staande stoplichten. Of anders gezegd: een assistent dat helpt te voorkomen dat je (steeds) moet afremmen en stilstaan. Dat scheelt, zo blijkt uit Brits onderzoek, 2 dagen per jaar.

fordgroenegolfa

Het systeem is door Ford tot ‘Green Light Optimal Speed Advisory’ gedoopt en communiceert aan de bestuurder een adviessnelheid waarmee bij het eerstvolgende stoplicht direct door groen gereden kan worden. De aanbevolen snelheid wordt weergegeven op een op de middenconsole gemonteerde tablet waarop ook een routekaart staat.

fordgroenegolfa2

De test wordt momenteel door Ford uitgevoerd met de hybride uitvoering van de Mondeo en kost circa 22,5 miljoen euro. Mocht het systeem vertaald kunnen worden naar een rij assistent, dan vermindert niet alleen de ergernis (omdat er minder vaak gestopt hoeft te worden), maar ook het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke gassen. Anders gezegd: met ‘mikken op groen’ is Ford dus heel ‘groen’ bezig.

Reageren is niet mogelijk.