Jeep Grand Cherokee bijgepunt

0

Op de autosalon van Parijs presenteert Jeep de modeljaar 2017 uitvoering van de Grand Cherokee. Op de beursstand van de Amerikaanse fabrikant zijn zowel de sportieve SRT variant te zien, als de luxueuze Summit en de langverwachte Trailhawk uitvoering, die voor het (extra) ruige werk is bedoeld.

Amerikanen konden afgelopen maart op de New York Auto Show al kennismaken met de bijgepunte Jeep Grand Cherokee. Nu komt hij dus naar Europa. De modeljaar 2017 uitvoering kenmerkt zich door een gewijzigde grille, andere bumpers en nieuwe badges. De grote, uit 2011 stammende, SUV oogt daardoor iets agressiever en tegelijkertijd meer premium.

Jeep Grand Cherokee 2017

Nieuw is zoals gezegd de Trailhawk uitvoering. Die staat symbool voor het extreme avontuur dat vaak met het merk Jeep geassocieerd wordt. Er is reeds een Trailhawk uitvoering van de Renegade en de Cherokee, maar in Europa nog niet van de Grand Cherokee. Hij onderscheidt zich door een zwarte grille, een deels matte motorkap, extra carrosserie bescherming, speciale badges en enorme 18-inch velgen met Goodyear banden die met Kevlar zijn versterkt.

In het interieur van de Jeep Grand Cherokee Trailhawk komen we deels lederen bekleding voor het meubilair tegen dat afgewerkt is met rode stiksels. Het Uconnect multimedia systeem (met 8,4-inch groot touch screen) heeft speciale pagina’s voor alle terreineigenschappen van de Jeep. Het menu kent settings voor extra bodemvrijheid of een andere hellingshoek.

Jeep Grand Cherokee 2017 dashboard

Die laatste keuzemogelijkheid is de danken aan de standaard Quadra Lift luchtvering van de Jeep Grand Cherokee Trailhawk. De Select Speed Control functie van het cruise controle systeem helpt om de Jeep bergaf én bergop te begeleiden. U kan dan de pedalen laten voor wat ze zijn en de motor aansturen via de schakelflippers. Het Quadra Drive II vierwielaandrijving systeem is voorzien van een elektronisch limited slip differentieel achter.

Bij de Summit uitvoering van de Jeep Grand Cherokee ligt de focus zoals gezegd volledig op luxe. Visueel kenmerk zijn (nieuwe) gepolijste 20-inch velgen. In het interieur van de Summit uitvoering zijn de meeste oppervlakken bekleed met Nappa of Laguna leer met Diamond stikselpatroon, waarvoor nu nieuwe kleuren leverbaar zijn, waaronder maagdelijk wit. Het plafond is met suède bekleed en verder heeft deze luxe Jeep een uitgebreide geluidsinstallatie van Harman Kardon met 19 speakers en ruisonderdrukker. Lane Departure Warning en parkeerhulp, een achteruitrijdcamera en de eerder genoemde luchtvering zijn tegen meerprijs leverbaar.

Jeep Grand Cherokee 2017

De Jeep Grand Cherokee SRT heeft wederom een 6,4 liter grote V8 van 468 pk en 624 Nm onder de kap. Daarmee zit de Jeep in slechts 5 seconden op 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 257 km/u. Toch vergeet deze SUV het milieu niet compleet, want de motor beschikt over Fuel Saver Technology. Het infotainment systeem is bij de SRT uitvoering uitgebreid met zogeheten Performance Pages, met timers en prestatieoverzichten. Hij kan worden herkend aan Triple luchtinlaten: één in de grille en twee op de motorkap. De velgen zijn 20-inch groot. Parkeerhulp, Lane Departure Warning en een panoramisch zonnedak maken ook onderdeel uit van de standaarduitrusting van de sportiefste Jeep Grand Cherokee.

Het is nog niet bekend wanneer de vernieuwde Grand Cherokee bij de dealers arriveert. Ook de prijzen laten ook nog even op zich wachten.

Jeep Grand Cherokee 2017

Reageren is niet mogelijk.