Lancia vertrekt met stille trom

0

Het is over en uit voor Lancia is Nederland. De Ypsilon is niet langer te bestellen en de website is niet langer bereikbaar. Bij dealers is het model alleen nog uit voorraad leverbaar. De Ypsilon kan niet meer bij de fabriek worden besteld.

Autointernationaal.nl berichtte in 2014 al dat Lancia dit jaar bij ons van de markt zou worden gehaald. Dat werd toen fel door de importeur ontkent, maar nu verdwijnt het merk daadwerkelijk. Met stille trom, want er wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven. Zelfs dealers zijn verrast door het nieuws.

In de eerste 9 maanden van dit jaar zijn 70 auto’s op kenteken gezet door Lancia: allemaal exemplaren van de Ypsilon. In 2015 stond de verkoopteller rond deze tijd op 102 eenheden. Lancia trekt zich terug op haar Italiaanse thuismarkt. Daar verkoopt de eerder dit jaar bijgepunte Ypsilon nog steeds uitstekend. leverbaar.

Niet alleen Lancia fans zullen een traantje wegpinken. Het 110 jaar oude merk heeft een prachtige historie, maar Fiat Chrysler topman Sergio Marchionne is hard en onverbiddelijk. Hij kan zijn geld maar één keer uitgeven en wed liever op het paard dat Jeep heet.

Bij de importeur in Lijnden is het merklogo van Lancia inmiddels vervangen door dat van Jeep. Eigenaren van een (recente) Ypsilon hoeven zich geen zorgen te maken: de importeur en de dealers blijven onverminderd zorg dragen voor garantie en service.

Reageren is niet mogelijk.