Mercedes-AMG kiest voor driftmodus

0

Op de autosalon van Parijs pronkt Mercedes momenteel met de 43 AMG uitvoering van de E klasse. Leuk, maar van dat model liggen fans van sportieve auto’s momenteel niet wakker. Wel van de mededeling van Mercedes dat zij in de nieuwe E 63 AMG een driftmodus zal installeren.

Ford was het eerste merk dat er bij de Focus RS die marketingnaam op plakte en nu volgt Mercedes. Wat de nieuwe E 63 AMG gemeen heeft met de Focus RS? Vierwielaandrijving. Daarmee kan je het vermogen gecontroleerd(er) op het wegdek overbrengen, maar het maakt een auto ook een tikkeltje saai. Maar met de hulp van een driftmodus kan je alsnog de hooligan uithangen en lekker de achterkant uit laten breken.

De nieuwe Mercedes-AMG E 63 krijgt 571 pk/750 Nm en in S uitvoering zelfs 612 pk/850 Nm. In beide gevallen is het vermogen en koppel afkomstig uit een dubbel geblazen V8 van 4,0 liter. De S versie zal in 3,5 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten. Om de zakensedan bestuurbaar te houden, voelen de Duitsers zich verplicht om standaard vierwielaandrijving te monteren. Nou ja, ook omdat de vorige generatie van de E 63 nagenoeg niet verkocht werd met achterwielaandrijving: slechts 10 procent van de klanten koos voor deze versie.

De klant wil dus 4Matic vierwielaandrijving, maar wat doe je als je dwars door de bocht wil? Het antwoord op deze vraag is: activering van de driftknop. Doe je dit, dan gaat het complete vermogen alsnog naar enkel de achterwielen. Dat elektronica dan feitelijk het asfaltgummen overneemt, zal het koperspubliek worst wezen.

De nieuwe Mercedes-AMG E 63 komt in het tweede kwartaal van volgend jaar op de markt. De sportsedan wordt waarschijnlijk op de autosalon van Genève gepresenteerd. Tot die tijd moeten showbezoekers het met deze E 43 4Matic doen. Die heeft een dubbel geblazen 3,0 liter V6 van 401 pk en 520 Nm in het vooronder. Daarmee accelereert de Mercedes-AMG in slechts 4,6 seconden naar 100 km/u. Driften behoort niet tot de mogelijkheden. Hè bah.

Reageren is niet mogelijk.