Prijsvergelijking Mazda 3

0

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de modeljaar 2017 uitvoering van de 3. Het vernieuwde model zal vanaf de tweede week van december leverbaar zijn in Nederland voor prijzen die beginnen bij 21.880 euro.

Voor bovengenoemd bedrag levert Mazda de 3 als hatchback in S uitvoering met 100 pk sterke 1,5 liter benzinemotor in combinatie met een handgeschakelde 6-bak. De prijs is inclusief de kosten voor rij klaarmaken. De prijzen van de SkyLease uitvoeringen beginnen bij 24.830 euro voor zowel de sedan als de hatchback. Beiden beschikken over een 120 pk sterke 2,0 liter benzinemotor (en een handgeschakelde 6-bak).

Mazda is als één van de eerste automerken in Nederland klaar met de aangepaste carconfigurator volgens de nieuwe reclameregels van de ACM (Autoriteit Consument & Markt), die de autobranche heeft opgeroepen om de vermelding van de prijzen in advertenties aan te passen en wel zodanig dat alle onvermijdbare kosten vanaf 1 november 2016 in de geadverteerde prijs zijn inbegrepen. Dit betekent dat de koper niet extra hoeft te dokken voor zaken als recyclingbijdrage, de kentekenkosten en het afleverpakket (de kosten voor rijklaar maken bestaan bij Mazda uit transport, aflever/nulbeurt, kentekenplaten, reinigen en poetsen, mattenset, reservelampen set, veiligheidshamer, EHBO kit, gevarendriehoek, veiligheidshesje en brandstof t.w.v. 50 euro).

Mazda Opel Seat
3 Hatchback Astra Leon
1.5 S 1.0T Edition 1.0 TSI Reference
21.880 euro 21.395 euro 21.000 euro
Mazda DS Honda
3 Hatchback 4 Civic
2.0 120 TS PureTech 130 Chic 1.4 Comfort
25.580 euro 25.290 euro 25.450 euro
Mazda Lexus Volvo
3 Hatchback CT V40
2.0 165 GT-M 200h F-Sport Line T4 Nordic+
32.880 euro 32.795 euro 32.795 euro
Mazda Alfa Romeo Infiniti
3 Hatchback Giulietta Q30
2.2D 150 GT-M JTDm 150 Super 1.5d Premium
32.880 euro 32.050 euro 32.410 euro

De tarieven beginnen zoals gezegd bij 21.880 euro. Voor dit bedrag krijgt u de 1.5 S versie met handbak. Als TS kost de Mazda 3 dan 24.880 euro. Met 120 pk sterke 2.0 motor wordt het factuur bedrag 25.580 euro. Een uitrustingtrede hoger staat de TS+. Die kost 27.080 euro. Voor de GT-M uitvoering vraagt Mazda 30.080 euro. De 2,0 liter versies zijn er ook met 6-traps automaat. Hiervoor rekent Mazda een meerprijs van 2.000 euro. Topbenzine versie is de 165 pk variant van de 2,0 liter in combinatie met de GT-M aankleding. Die kost 32.880 euro. Dieselen kunnen particulieren alleen in de 150 pk sterke 2.2 GT-M uitvoering. Die kost 32.880 euro in handgeschakelde vorm en 38.480 euro met 6-traps automaat. De Sedan carrosserievariant is even duur, maar niet verkrijgbaar als S, 165 pk sterke GT-M noch als diesel met automaat. Opvallend is dat de 1,5 liter dieselversie alweer uit het gamma verdwenen is.

Mazda Fiat
3 Sedan Tipo
1.5 TS 1.4 Lounge
24.880 euro 24.305 euro
Mazda Audi
3 Sedan A3 Limousine
2.0 120 TS+ 1.0 TFSI
27.080 euro 27.800 euro

Standaard is de Mazda 3 als S voorzien met 6 airbags, de remhulp-, tractie- en stabiliteitssystemen EBD, EBA, DSC en TCS, Hill Launch Assist (remfunctie tegen wegrollen op een helling), Noodstopsignalering (ESS), i-STOP technologie (start/stopsysteem), bandenspanning waarschuwingssysteem, een banden reparatieset, ISOFIX bevestigingspunten voor kinderzitjes achterin, mogelijkheid airbaguitschakeling voor de bijrijderstoel, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, start/stopknop met wegrijdbeveiliging, schakelindicator, 16-inch stalen velgen met wielcovers, een radio / MP3-speler met AUX- en USB- aansluiting plus 4 speakers, handbediende airconditioning, elektrisch verstelbare buitenspiegels in carrosseriekleur met knipper lichten, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, radio & boordcomputer met stuurwielbediening, een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, een idem bestuurdersstoel, een achterbank die in 2 delen neerklapbaar is (60:40), interieurverlichting vóór en een dakspoiler met haaienvinantenne (alleen op de Hatchback).

Als TS beschikt de Mazda 3 over Smart City Brake Support (SCBS; activeert remmen in noodsituatie tot 30 km/u), 16-inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, met 2 klimaatzones, een CD speler voor de geluidsinstallatie met 2 extra speakers, MZD Connect (multimedia en smartphone connectiviteit met extra USB aansluiting, Bluetooth en spraakbesturing), chromen sierlijsten rond de zijruiten, een elektronische parkeerrem, verwarmbare, elektrisch inklapbare buitenspiegels in carrosseriekleur, een HMI Commander (gebruiksvriendelijke bediening voor onder andere geluid, telefoon (en navigatie – indien beschikbaar) ), 7-inch LCD touch screen kleurenscherm, cruise controle (samen met Bluetooth bedienbaar vanaf het stuur), Drive Mode Selection (enkel op benzineversies met automaat), in hoogte verstelbare passagiersstoel vóór, verstelbare lendensteun voor de bestuurdersstoel, lederen bekleding van het stuurwiel en de versnellingspookknop, een automatisch dimmende binnenspiegel, een verlicht dashboardkastje, een plafondconsole met zonnebrilhouder, interieurverlichting achter, LED mistlampen vóór, een midden armsteun vóór en achter, 2 bekerhouders en 2 uitlaatpijpen met sierstuk (niet op 100 pk versie noch op de Sedan).

De TS+ uitvoering van de Mazda 3 biedt als meeruitrusting LED koplampen, idem dagverlichting en achterlichten, parkeersensoren achter, privacy glas, automatisch inklapbare buitenspiegels, stuurwielverwarming, Blind Spot Monitoring (BSM; signaleert verkeer in dode hoek, ook bij uitparkeren / achteruitrijden), stoelverwarming vóór met 3 standen, een licht/regen sensor en een DAB+ geluidsinstallatie.

Tot de topuitvoering GT-M. In deze vorm beschikt de Mazda 3 over 18-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren ook vóór, een GT-M grille, Smart Keyless Entry, een zwart lederen interieur met Deep Red accenten, een bestuurdersstoel die automatisch verstelbaar is, een GT-M meterset, Active Driving Display (ADD; head-up display in kleur met de belangrijkste rij informatie), schakelflippers achter stuurwiel (alleen op automaatversies), een geïntegreerd navigatiesysteem, een geluidsinstallatie van Bose (met radio / CD / MP3 / USB speler, AUX ingang, 9 speakers, voorzien van Centerpoint en Audiopilot), een achteruitrijdcamera, SCBS-R (activeert remmen bij dreigende aanrijding, ook bij achteruitrijden), verkeersbord herkenning met weergave op ADD, Driver Attention Alert, Lane Keep Assist, Mazda Radar Cruise Control en Adaptive High Beam Control (HBC; automatisch dimmende LED verlichting bij naderend verkeer).

Reageren is niet mogelijk.