Rolls-Royce laat zich inspireren door de mode

0

De winter is nog niet eens begonnen, maar Rolls-Royce kijkt nu al vooruit naar de zomer van 2017. Het merk presenteert als nieuwste Bespoke modle namelijk 3 nieuwe, door de modewereld geïnspireerde kleuren voor de stoffen kap van de Dawn.

dawninspiredbyfashiona2

Rolls-Royce noemt de modelserie Dawn Inspired by Fashion. De zomercollectie van 2017 omvat voor het cabrioletdak de modekleuren Mugello Red, Cobalto Blue en Mandarin (oranje). De nieuwe tinten zijn geselecteerd door een aantal experts uit de wereld van de luxe accessoires.

dawninspiredbyfashiona3

Maar er meer opvallends aan de 5,3 meter lange, in Andalucian White gespoten (Rolls-Royce claimt dat het aanbrengen van de lak alleen al 9 dagen kost) Dawn Inspired by Fashion. Zo zijn delen van de stoelen, portierpanelen en het stuur in dezelfde kleur als de kap uitgevoerd.

dawninspiredbyfashiona4

Het dashboard is afgewerkt met witte pianolak en aluminiumdeeltjes die volgens Rolls-Royce voor een zijdeachtige glans zorgen. De binnenzijde van de portiervakken is met zijde bekleed, waarop het beroemde merklogo is gedrukt. Het patroon is 55 graden gedraaid, exact in overeenstemming met de hoek waarin de ‘Spirit of Ecstasy’ bovenop de motorkap staat. Achter de bijbehorende grille zit een 570 pk en 780 Nm sterke V12.

dawninspiredbyfashiona5

Een handgeschilderde schouderlijn en een bijpassende paraplu maken de modebewuste Rolls-Royce compleet. Bestellen van de Dawn Inspired by Fashion kan vanaf november, waarna de auto in het voorjaar geleverd gaat worden. De prijs is nog niet bekend, maar de ‘gewone’ Dawn kost 425.000 euro.

dawninspiredbyfashiona6

Reageren is niet mogelijk.