Volkswagen bevestigt groter bereik e-Golf

0

Volkswagen bevestigt dat de actieradius van de vernieuwde e-Golf 300 km wordt. De vernieuwde elektrische uitvoering wordt, net als de bijgepunte edities van de versies met verbrandingsmotor, komende maand gepresenteerd.

Vooruitlopend op de onthulling laat Volkswagen weten dat de e-Golf een nieuwe elektromotor krijgt. In plaats van 116 pk beschikt de krachtbron van de modeljaar 2017 uitvoering over een vermogen van 134 pk.

Veel belangrijker is het nieuwe accupakket: heeft de huidige e-Golf een theoretische actieradius van 190 km, de verbeterde editie kan volgens Volkswagen op papier 300 km ver komen op een volle acculading. In de praktijk betekent dit een bereik van ongeveer 200 à 250 km. Daarmee kan de e-Golf de concurrentie met de BMW i3 en de Nissan Leaf weer aan, want die hebben onlangs hun elektrische auto een groter bereik gegeven.

golfetoucha3

Het in januari op een Amerikaanse technologiebeurs getoonde infotainment systeem zal in de vernieuwde Golf te vinden zijn, en dus ook in de elektrische uitvoering. Diverse functies kunnen via gebaren mee bediend worden, een unicum voor middenklasse auto’s. Aanraken blijft gewoon mogelijk, maar dat geschiedt straks via een touch screen van Hulk (9,5-inch) formaat.

De gelifte Golf wordt in november verwacht, en dan zal ook de herziene door elektrische kracht aangedreven uitvoering gepresenteerd worden. Mogelijk zal de Los Angeles Auto Show als podium worden gebruikt. Volkswagen kan in de Verenigde Staten na het dieselschandaal wel wat positieve publiciteit gebruiken. Overigens hadden de Duitsers, zonder er ruchtbaarheid aan te geven, de vernieuwde e-Golf stiekem al op de autosalon van Parijs staan.

Reageren is niet mogelijk.