Zoethoudertje: Lotus Exige 350 SE

0

Lotus komt pas in 2020 met een nieuwe Elise en Exige. De Britse sportwagenspecialist hoopt haar fans de komende tijd zoet te houden met een serie speciale modellen. Zoals deze Exige 350 Special Edition. Lotus introduceert het model om te vieren dat zij een halve eeuw in het Britse Hethel haar onderkomen heeft.

Lotus Exige 350 SE

Passend bij deze mijlpaal is de oplage van de Exige 350 SE: 50 exemplaren. We hebben hier dus te maken met een heus collectors item. Alleen al om die reden zou het actiemodel, want daar hebben wij het hier natuurlijk over, extra aantrekkelijk zijn. Maar om niets aan het toeval over te laten, heeft Lotus ook wat wijzigingen aan de Exige doorgevoerd. Zo is het gewicht van de Special Edition 26 kilogram dan bij de reguliere Sport 350 uitvoering. Dit betekent dat de weegschaalnaald niet verder uitslaat dan 1.099 kilo.

Lotus Exige 350 SE

De Exige 350 Special Edition duikt dus onder de 1.100 kilogram. Het lagere gewicht is te danken aan de montage van koolstofvezel sportstoelen, een nieuwe ‘afdekkap’ aan de voorzijde, lichtgewicht velgen en een speciale accu. Ook lichtgewicht remmen, idem motorsteunen en minder geluidsisolatiemateriaal dragen hun steentje bij. De aandrijflijn bleef ongewijzigd en dat betekent dat er midscheeps achter een 350 pk sterke en 3,5 liter grote V6 van Toyota zit. Daarmee sprint de Lotus in 3,9 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 274 km/u.

Lotus Exige 350 SE

Reageren is niet mogelijk.