Elektrische 3-wieler uit Canada: Girfalco Azkarra

0

Elke week dient zich wel een nieuwe speler in het segment voor elektrische auto’s aan. De nieuwste deelnemer is Girfalco. Dit Canadese bedrijf onthult op 2 december de Azkarra: een elektrische driewieler met een bijzonder hoog prestatieniveau.

Girfalco, dat gevestigd is in Boucherville (Quebec), belooft voor de S uitvoering een snaarstrak weggedrag dankzij Torque Vectoring. Met dit stukje techniek worden de aandrijfkrachten zo efficiënt mogelijk over de 3 aangedreven wielen verdeeld (elk wiel heeft zijn eigen elektromotor). De Azkarra S sprint in minder dan 3 seconden naar 96 km/u (60 mijl) en is daarmee zelfs duurdere modellen met 4 wielen de baas.

azkarraa2

De standaard Azkarra moet het zonder Torque Vectoring doen, want bij die uitvoering wordt alleen het enkele achterwiel aangedreven. Dat is niet echt een garantie voor een ‘snaarstrak weggedrag’. Standaard is wel lederen bekleding voor de 2 kuipstoelen, een met suède bekleed stuurwiel, 2 USB poorten, een AUX ingang, Bluetooth connectiviteit en een geluidsinstallatie van Kenwood. De productie start in het voorjaar van 2017.

Hoe het model er precies uit komt te zien is nog niet bekend: wij moeten het voorlopig doen met deze donkere plaagafbeeldingen. Wel is duidelijk dat hij het zonder dak moet doen. Overigens is de elektrische driewieler van Girfalco niet uniek. Morgan introduceerde eerder al de 3 Wheeler (EV3).

azkarraa3

Reageren is niet mogelijk.