Jeep Grand Cherokee Trailhawk

0

De prijs van de Trailhawk uitvoering van de Jeep Grand Cherokee is bekend. De extra stoere c.q. avontuurlijke uitvoering gaat 91.705 euro kosten. Vanaf volgende maand staat hij bij de dealers.

grandcherokeetrailhawka2

Ter vergelijking: met de reguliere, vernieuwde Grand Cherokee kan worden weggereden voor 80.545 euro. Daarmee is de SUV 2 mille goedkoper geworden. Onder de kap ligt dezelfde 3,0 liter zescilinder dieselmotor van 250 pk die als vanouds gekoppeld is aan een 8-traps automaat.

Jeep Land Rover Volkswagen
Grand Cherokee Range Rover Sport Touareg
3.0 CRD Trailhawk 3.0 TDV6 S 3.0 TDI Exclusive
91.705 euro 95.164 euro 83.390 euro

De Trailhawk uitvoering staat symbool voor het extreme avontuur dat vaak met het merk Jeep geassocieerd wordt. Er was reeds een Trailhawk uitvoering van de Renegade en de Cherokee, maar in Europa nog niet van de Grand Cherokee. Hij onderscheidt zich door een zwarte grille, een deels matte motorkap, extra carrosserie bescherming (ook voor de karter), speciale badges en enorme 18-inch velgen met Goodyear Adventure terreinbanden die met Kevlar zijn versterkt. De Mopar Rock rails (ook handig als opstapje) zijn optioneel.

grandcherokeetrailhawka3

In het interieur van de Jeep Grand Cherokee Trailhawk komen we deels lederen bekleding voor het meubilair tegen dat afgewerkt is met rode stiksels. Het Uconnect multimedia systeem (met 8,4-inch groot touch screen) heeft speciale pagina’s voor alle terreineigenschappen van de Jeep. Het menu kent settings voor extra bodemvrijheid (normaliter 27,5 centimeter) of een andere hellingshoek.

grandcherokeeffa4

Die laatste keuzemogelijkheid is de danken aan de standaard Quadra Lift luchtvering van de Jeep Grand Cherokee Trailhawk. De Select Speed Control functie van het cruise controle systeem helpt om de Jeep bergaf én bergop te begeleiden. U kan dan de pedalen laten voor wat ze zijn en de motor (oftewel de snelheid) aansturen via de schakelflippers. Het Quadra Drive II vierwielaandrijving systeem is voorzien van een elektronisch limited slip differentieel achter.

grandcherokeetrailhawka4

Reageren is niet mogelijk.