Kwikfit omarmt franchise

0

KwikFit opent deze maand in Oud Gastel de eerste franchisevestiging in haar ruim 30-jarige geschiedenis in Nederland. Autoservicebedrijf Govers heeft de primeur en gaat verder onder de naam KwikFit Govers. Tot nu toe werkte KwikFit alleen met eigen vestigingen; daarvan zijn er nu 175.

Daarmee is blijkbaar de grens nog niet bereikt. KwikFit wil nu verder groeien door het netwerk uit te breiden met franchisevestigingen in kleinere plaatsen tot 20.000 inwoners. Het bedrijf zegt potentiële franchisenemers technische ondersteuning, marketingkennis en inkoopvoordelen te kunnen bieden. Martin Post, algemeen directeur van KwikFit Nederland, denkt dat de sterke merknaam in combinatie met het netwerk van een lokale ondernemer een gouden formule is.

KwikFit is van een uitlaatspecialist uitgegroeid tot de grootste RDW erkende keuringsinstantie van Nederland. Automobilisten kunnen bij het bedrijf terecht voor volledig auto-onderhoud, van het vervangen van distributieriemen en koppelingen tot een ruitreparatie, en van remmen tot aircoreparatie. De directeur zegt dat er in de afgelopen jaren hard is gewerkt om de kwaliteit, het assortiment en de klanttevredenheid op het huidige niveau te brengen. Hiermee impliceert hij dat autoservicebedrijven zich dus niet zomaar bij KwikFit kunnen aansluiten.

Volgens hem voldoet Govers wel aan de criteria op het gebied van klantgerichtheid en kwaliteit. Govers zelf ziet ook voordelen. Hij denkt te kunnen profiteren van het schaalvoordeel van een internationale formule en meer klanten te kunnen trekken via de website van KwikFit.

Reageren is niet mogelijk.