Meer modeljaarnieuws van Dacia

0

Op de autosalon van Parijs stelde Dacia al de vernieuwde Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV voor. Die kenmerken zich door een andere lichtsignatuur en een licht opgewaardeerd interieur. Nu zijn ook de Dokker, de Dokker Van en de Lodgy in het kader van het familiegevoel bijgepunt.

lodgystepwaymy2017a2

De Dacia Dokker en Lodgy zijn voortaan voorzien van nieuwe, nepchroom omrande luchtinlaten op de grille. Op de achterklep van de Lodgy zit ook een chromen strip. Voor de Stepway uitvoering van de laatste zijn, net als op de overige terreinlook uitvoeringen van het merk, nieuwe Flex velgen in Dark Metal beschikbaar. Nieuw zijn ook de 16-inch Altica lichtmetalen exemplaren. Die vervangen de bestaande velgen uit het assortiment van Dacia.

lodgystepwaymy2017a

Het interieur onderging geen grote wijzigingen, maar het tweekleurige dashboard is vervangen door een exemplaar met Dark Charcoal kleurenschema. De nieuwe bekleding van de Dokker Stepway heeft hetzelfde 3D weefeffect als op de vernieuwde Sandero Stepway. Dit model is voortaan leverbaar met een achteruitrijdcamera en telt het stuurwiel voortaan 4 spaken. In de rugleuningen van de voorstoelen zitten voortaan klaptafeltjes.

daciamodeljaar2017a2

Dacia introduceert een nieuwe atmosferische benzinemotor, de SCe 75. Deze 3-pitter met een inhoud van 1,0 liter gaat ook moederbedrijf Renault en diens alliantiepartner Nissan gebruikt worden. De krachtbron is 75 pk en 97 Nm sterk. Volgens Dacia is de nieuwe motor circa 10 procent zuiniger dan de 1.2 16v unit (eveneens 75 pk) die op sommige markten nog leverbaar was. De SCe 75 unit is vanaf maart beschikbaar.

lodgystepwaymy2017a3

Transmissienieuws biedt Dacia in de vorm van de EDC (Efficient Dual Clutch) automaat met dubbele koppeling voor de Duster 1.5 dCi. Volgens de fabrikant is de 110 pk dieselmotor dankzij de nieuwe transmissie zuiniger en schoner. De EDC automaat kan alleen gecombineerd worden met voorwielaandrijving.

daciamodeljaar2017a6

Eind oktober 2016 had Dacia wereldwijd dit jaar al 477.967 voertuigen verkocht, goed voor een stijging van 6,0 procent. In Europa stijgt zijn marktaandeel met 0,1 punt (2,4 procent), in Eurazië met 0,2 punten (8,2 procent) en in de Maghreb landen met 0,8 punten (18,5 procent). Van de 44 landen waar het merk wordt verkocht, braken 27 landen records wat de afzet of het marktaandeel betreft.

daciamodeljaar2017a5

Reageren is niet mogelijk.