MG omarmt de cross-over

0

MG heeft onder Chinese leiding zijn draai nog niet hervonden in autoland. De modellen ‘3’, ‘5’ ‘6’ en ‘7’ (de laatste is feitelijk de voormalige ZT) maken in Groot-Brittannië, het enige Europese land waar ze te koop zijn, weinig indruk. Maar wellicht dat een cross-over uitkomst kan bieden.

Een dergelijk model stelt MG nu voor op de Guangzhou Auto Show. De naam: ZS; een voor ons Europeanen bekende typeaanduiding. Tussen 2001 en 2005 werd hij gebruikt voor de sportieve versie van de Rover 45. Veel beeldmateriaal is er nog niet, maar afgaande op deze foto’s ziet de compacte cross-over er niet onaardig uit.

zsa2

Van voren bekeken doet de agressief de wereld inkijkende ZS wat denken aan de Mazda CX-5; de koplampindeling lijkt afkomstig van diens kleine broer CX-3. Rode strepen op de grille en bumper zorgen voor een sportief accent. Voor de achterzijde deden de Chinezen inspiratie op bij de Kia Niro. Van opzij zijn de skidplates onder de deuren goed te zien; die geven de ZS een ruigere uitstraling.

Onder de kap dit een 1,0 liter driecilinder turbobenzinemotor van 125 pk en 170 Nm. Wie liever letterlijk en figuurlijk een pit meer heeft, kan opteren voor de 1.5 Turbo met 166 pk en 250 Nm. Een handgeschakelde 6-bak is standaard. Tegen meerprijs is een 7-traps automaat met dubbele koppeling leverbaar. De ZS deelt zijn onderstel met de grotere GS.

zsa4

De ZS zal niet alleen in China verkocht gaan worden, maar vanaf 2018 ook in Groot-Brittannië. Hij komt onder de GS in het gamma; een SUV die vanwege een tegenvallende bouwkwaliteit niet is aangeslagen in het Verenigd Koninkrijk. De ZS, die gaat concurreren met de Nissan Juke en SsangYong Tivoli, neemt van de GS het onderstel over. MG is niet van plan om zijn comeback te maken op het vaste land van Europa. Dat heeft niet de laatste plaats te maken met de Brexit, waardoor alle in Groot-Brittannië geproduceerde auto’s op termijn duurder gaan worden.

Reageren is niet mogelijk.