Nieuw: Toyota Tank Turbo

0

Zijn naam mag misschien anders suggereren, deze uitsluitend voor binnenlandse consumptie bestemde Toyota Roomy/Tank is vooral een vriendelijke gezinswagen. Hij is door Daihatsu ontwikkeld en gaat ook door deze dochter gebouwd worden.

tanka2

Zou Toyota de Roomy/Tank wel gaan verkopen in Europa, dan zou je hem naast de Verso-S kunnen positioneren, niet ver van wijlen Urban Cruiser vandaan en onder de ProAce Verso. Subaru, die al enige tijd tot het Toyota kamp behoort, gaat het model (ook enkel in eigen land) verkopen als Justy. Dan weet u gelijk hoe het met dat Japanse model gaat.

tanka3

Onder de kap van dit typisch Japanse minibusje zit een 1,0 liter driecilinder turbobenzinemotor (het gerucht gaat dat deze krachtbron ook leverbaar wordt in de nieuwe Yaris). Voorwielaandrijving is standaard, maar 4WD is tegen meerprijs leverbaar. Toyota geeft een gemiddeld verbruik van 4,0 liter/100 km op.

tanka4

Binnenin is volop plaats voor 5 volwassenen. Achterin kunnen de stoelen 70 graden gekanteld worden om een dutje te doen. Daarnaast zijn er opbergvakken in overvloed en een afvalbak van 5 liter die je gemakkelijk uit het dashboard kan tillen.

tanka6

De Roomy/Tank en de Justy beschikken over 2 elektrisch bedienbare schuifdeuren, een verschuifbare en neerklapbare achterbank, een vlakke laadvloer en op het dashboard een 4,2-inch groot display dat gebruikt kan worden voor tal van infotainment functies.

tanka5

Panoramic View moet het parkeren makkelijker maken, al kan dat nooit echt moeilijk zijn bij zo’n rijdende telefooncel. Wie wil er nog een Berlingo of Kangoo na het zien van dit funky karretje?

Reageren is niet mogelijk.