Peugeot komt met 308 R

0

Jean-Philippe Imparato, de nieuwe baas van het merk Peugeot, heeft in een interview kenbaar gemaakt dat hij een nog sneller en ‘emotioneler’ model wil lanceren dan de 308 GTI.

Hij bevestigde dat er boven de GTI nog ruimte is voor “iets”, en voegde er aan toe: “we zijn erg nauw betrokken bij de wereld van de autosport, zoals Dakar, en we willen die plaats niet afgeven. Ik denk niet dat we een nieuwe RCZ gaan ontwikkelen, maar op elk niveau van ons gamma (208, 308) zullen we iets aanbieden met indrukwekkende prestaties”.

308rhybrida2

Ter herinnering: het prototype van de 308 R uit 2015 was dankzij een hybride aandrijflijn goed voor 500 pk en meer dan 550 Nm. Bij deze conceptstudie assisteren 2 elektromotoren de 270 pk sterke 1.6 THP unit van de 308 GTI. Daarmee sprint hij in 4 seconden naar 100 km/u. In vergelijking met de 308 GTI betekent dit een tijdswinst van 2 seconden, en in vergelijking met de Ford Focus RS is de R Hybrid bijna 1 tel sneller.

Kortom, het ‘308 R’ project lijkt een onderdeel te worden van een herpositionering van het gamma Peugeot en van de verdere ontwikkeling ervan. Of zoals Imparato het zegt: “de klanten willen een prestigieuze auto en zijn bereid daarvoor te betalen als de restwaarde solide is”. Dat is niet bij elk duur Peugeot model perse het geval, maar wel als er sprake is van een klassieker in wording.

308rhybrida3

Of de 6-trapsautomaat uit de conceptstudie ook naar de productieversie komt, is nog onzeker, net als wanneer we de auto precies op de markt kunnen verwachten. Maar 2018 zou een goede lanceringdatum kunnen zijn, als rivaal Renault de nieuwe, 300 pk sterke Mégane RS klaar heeft. Peugeot kan dan met de 308 R laten zien dat het altijd sneller kan om zo de Franse spotlights op zich gericht te houden.

Reageren is niet mogelijk.