Prijsvergelijking Dacia Sandero & Logan

0

De prijzen van de op de autosalon van Parijs presenteerde, vernieuwde Dacia Sandero, Sandero Stepway en Logan MCV zijn bekend. De modellen hebben een andere lichtsignatuur, waarbij de LED dagverlichting aan de voorzijde een patroon van vier gestapelde driehoeken heeft. De achterlichten kenmerken zich door 4 verlichte vierkanten (met uitzondering van de Logan MCV).

sanderofapv3

De vernieuwde Sandero en Logan MCV delen het moderner voorbumperdesign met verchroomde details rond de luchtinlaat. Ook de achterbumper heeft een andere vorm. De Sandero Stepway heeft een nieuw vooraanzicht met designkenmerken van de Duster. Start/stop techniek is altijd standaard op de 90 pk sterke 0,9 liter 3 cilinder turbobenzinemotor. De benzinevariant (er is ook een Bi-Fuel uitvoering, zie verderop in dit artikel) kan bij het uitrustingniveau Lauréate gekoppeld worden aan een gerobotiseerde versnellingsbak. Deze halfautomaat heet Easy-R en kost 500 euro extra.

sanderofapv2

Het interieur kenmerkt zich door verchroomde accenten rond de vernieuwde ventilatieopeningen, op het dashboard en op de middenconsole. De claxon is in het midden van het herontworpen 4-spaaksstuurwiel geplaatst. Er zijn tevens nieuwe bekledingsstoffen, waarbij de Sandero Stepway zich onderscheidt door een 3D-weefsel met verfijnd stiksel.

Dacia Fiat Ford
Sandero Punto Ka+
TCe Lauréate 100 Cool 70 Essential
13.180 euro 12.995 euro 12.995 euro
Dacia Citroën Volkswagen
Sandero Stepway C3 Up Cross
TCe Lauréate 82 Feel 1.0 75
15.980 euro 16.000 euro ± 15.940 euro
Dacia Skoda Suzuki
Logan MCV Fabia Combi Baleno
TCe Lauréate 75 Active 1.2 Comfort
14.480 euro 14.970 euro 14.999 euro

Dacia heeft geen prijswijzigingen doorgevoerd. Dit betekent dat er met de Sandero kan worden gereden voor 11.680 euro. U krijgt dan de Bi-Fuel Ambiance uitvoering. Wilt u de gewone benzineversie zonder gas poespas, dan moet u 500 euro meer meenemen naar de Dacia dealer, oftewel 12.180 euro. De Lauréate uitvoering is met een prijs van 13.180 euro 1.500 euro duurder. De prijzen van de Sandero Stepway beginnen bij 14.380 (Bi-Fuel) respectievelijk 14.980 euro. Bij deze terreinlook versie is de Lauréate uitvoering 1.000 euro duurder.

sanderofapv4

De prijskaart van de Logan MCV opent met 12.480 respectievelijk 12.980 euro. De upgrade naar Lauréate kost 1.500 euro extra. De dieselversie van de Logan MCV (met 90 pk sterke 1,5 liter motor) is er alleen als Lauréate en kost dan 17.080 euro voor de Prestige uitvoering. De Logan MCV 1.5 dCi heeft een milieulabel B en komt dit jaar nog in aanmerking voor een tot 21 procent verlaagde bijtelling bij zakelijk gebruik. Op dezelfde fiscaalvriendelijke behandeling kunnen de Bi-Fuel versies van de Sandero en Logan MCV rekenen.

sanderofapv5

Reageren is niet mogelijk.