Productie Chevrolet Bolt van start

0

Chevrolet is gestart met de productie van de Bolt. Het is knap dat moederbedrijf General Motors het na het sterk tegenvallende succes van de Volt annex Ampera dit nog durft. Maar eigenlijk is de Chevrolet Bolt (annex Opel Ampera-E) een totaal ander product.

De Bolt is namelijk geen hybride (de Volt had een actieradius verhogende benzinemotor aan boord), maar een volledig elektrische auto. Ook zijn carrosserieconcept is anders: de coupéachtige, maar onpraktische liftback vorm is ingeruild voor een cross-over model met hoge(re) zitpositie.

bolta2

Hoewel de Bolt nog niet grondig getest kon worden, is het model vermoedelijk wel één van de auto’s die voor een doorbraak kan zorgen in het volumesegment voor elektrische gezinswagens. Net zoals Tesla dat reeds in de premiumklasse gedaan heeft. De actieradius is verbluffend groot (in de praktijk zo’n 380 kilometer en op papier ruim 500 kilometer) terwijl het accupakket niemand in de weg zit omdat het in de wagenbodem is geplaatst.

In de Verenigde Staten gaat de Bolt 37.495 dollar kosten. Dat is zo’n 7 procent meer dan de simpelste Nissan Leaf met een aanzienlijk kleinere actieradius. Voor Nederland betekent dit een tarief van 32.995 euro voor de Opel Ampera-E variant. Amerikanen kunnen het model trouwens dit en volgend jaar met subsidie kopen, waardoor het feitelijk te betalen bedrag 29.995 dollar bedraagt. De Bolt wordt ook leverbaar in een Premium uitvoering met o.a. lederen bekleding, een 360-graden camera en een achteruitrijdcamera.

bolta3

Reageren is niet mogelijk.