Renault Clio RS16 komt er niet

0

Helaas pindakaas: Renault heeft besloten om de 275 pk sterke Clio Sport RS16 niet in productie te nemen.

Daarmee komt een einde aan de droom die velen hadden over deze hete Fransman. Op de vorige maand gehouden autosalon van Parijs was Renault nog positief over de kansen van het RS16 project: er werd gedacht aan een oplage van 500 exemplaren en een (Nederlandse) prijs van circa 48.000 euro. Pittig, maar gezien het exclusieve en snelle karakter van de Clio Sport RS16 niet onredelijk.

Maar de boekhouders van Renault hebben nog eens zitten rekenen en zijn tot de slotsom gekomen dat zij bij een oplage van 500 stuks en een prijs van 48.000 euro niet uit de kosten komen. En de Fransen durven er geen vergif op in te nemen dat zij een eventuele grotere oplage helemaal weet te slijten.

cliors16a2

Ook de productielocatie vormde trouwens een probleem: er is niet genoeg plaats in de fabriek in Dieppe. Daar moet men vanaf volgend jaar de Alpine sportwagen gaan bouwen en dat is een belangrijker project voor Renault.

Diegenen die liever een hete hatchback hebben dan een (onpraktische) sportwagen, moeten geduld hebben tot 218. Dan heeft Renault Sport namelijk de nieuwe Mégane RS klaar. Die krijgt een vermogen van meer dan 300 pk en wordt, omdat dit model in serie geproduceerd gaat worden, minder duur dan de Clio Sport RS16.

Reageren is niet mogelijk.