Renault laat zich in Brazilië van zijn donkere kant zien

0

In Europa kennen wij het budgetmodel Sandero als Dacia. Maar in Brazilië hebben ze een wybertjeslogo op de neus en heten ze ‘dus’ Renault. Op de autotentoonstelling van Sao Paolo toont het Franse merk een conceptversie van de Sandero. Die zet het imago dat wij van dit model hebben compleet op zijn kop.

renaultbraziliea2

Onder de kap zit namelijk een 150 pk sterke 2,0 liter turbomotor. De longinhoud van deze Braziliaanse Sandero is dus meer dan dubbel zo groot als bij onze versie. Alsof je de Audi A3 1.0 TFSI vergelijkt met de RS3 ….

renaultbraziliea3

Renault noemt het model Sandero RS Grand Prix. Niks mis mee. Zeer smaakvol is ook de zwart/gouden kleurstelling van de carrosserie. Daarmee wordt een visuele link gelegd naar de Formule1 bolides van het merk.

renaultbraziliea4

Is dit model om te watertanden? Tot nu toe misschien wel, maar het interieur is een deceptie. Daaraan kan je te goed zien dat de Sandero een budgetmodel is. En heeft Autointernationaal.nl alweer gegeten en gedronken. Maar een hierop geïnspireerde Sandero 0.9 TCe Blackline actiemodel, waarom niet?

renaultbraziliea5

Reageren is niet mogelijk.