Subaru toont Viziv-7 conceptstudie

0

Subaru heeft de Viziv-7 conceptstudie onthuld op de Los Angeles Auto Show. Met het ontwerp wil het Japanse merk haar visie op een grote, 7-persoons SUV tonen. Het model moet boven de Forester in het gamma komen en is in zekere zin de opvolger van de mislukte Tribeca, die in 2014 uit productie ging en bij ons al in 2010 van de markt werd gehaald.

viziv7a2

Had die Tribeca vooral ronde lijnen, de Viziv-7 is recht en hoekig. Dat past goed bij een SUV die een stoere uitstraling dient te hebben. De naam ‘Viziv’ staat overigens voor ‘Vision en Innovation’ en wordt door Subaru vaker gebruikt voor conceptstudie. De productieversie van dit ontwerp krijgt dus een andere naam. Wellicht stoffen de Japanners de typeaanduiding Tribeca weer af.

viziv7a3

Subaru is erg populair in de Verenigde Staten. Dankzij ruige modellen als de Outback en Forester weet het merk aldaar meer auto’s te verkopen dan Volkswagen. Maar Subaru heeft gemerkt dat haar klanten een grotere auto willen. Eentje met 3 zitrijen en dan niet van Nissan X-Trail formaat, maar écht groot: 5,20 meter lang en 2,02 meter breed. De hoogte van de Viziv-7 bedraagt 1,83 meter.

viziv7a4

De productieversie van de Viziv-7 zal begin 2018 zijn opwachting maken op de Amerikaanse markt. Hij gaat dan concurreren met andere grote SUV modellen zonder premiumstatus als de Honda Pilot, de Mazda CX-9, de Toyota Highlander en de nieuwe Volkswagen Atlas. Er wordt nog niet over verkoop in Europa gesproken. In Japan levert Subaru overigens al een 7-zits model. Dat is de Exiga, maar dat is eerder een hoge stationwagon dan een SUV.

viziv7a5

Reageren is niet mogelijk.