Tesla is een bonnen pakker (en brokkenmaker)

0

Tesla rijders mogen dan met hun elektrische aandrijving rekening houden met het milieu, ze zijn niet de netste automobilisten. Zij worden het vaakst een boete krijgen, en staan ook hoog in de lijst met meeste schademeldingen. Vorig jaar pakte Audi nog het goud in de categorie boetes.

Leasebedrijf Athlon keek naar het aantal bekeuringen en schademeldingen onder haar klanten in Nederland. Tesla rijders kregen dit jaar tot nu toe gemiddeld 3,85 boetes per auto, hetgeen 0,15 meer was dan bij bestuurders van een Landrover (3,60), de nummer2 in de lijst. De rest van de merkentop5 waarvoor dit jaar de meeste boetes worden uitgedeeld, bestaat uit BMW (2,66), Audi (2,54) en Alfa Romeo (2,27).

Overigens gaat het bij Tesla rijders veelal om lagere (snelheid)boetes. Bestuurders van de onvolprezen Smart pakken de dikste prenten. Hoe de rijders van die gebakjes dat doen, weet Autointernationaal.nl niet, maar het gemiddelde boetebedrag bedraagt volgens Athlon meer dan 105 euro. Das 27 procent hoger dan het gemiddelde boetebedrag (83,15 euro). Smart rijders zijn dus niet zo slim bezig.

Ook als het om schademeldingen gaat, scoren Tesla rijders hoog. Alleen Alfa Romeo bestuurders melden meer schade. De merkentop5 met dit jaar de meeste schademeldingen zijn achtereenvolgens Alfa Romeo (1,28 keer), Tesla (1,08 keer), Lexus (1,06 keer), BMW (0,97 keer) en Audi (0,92 keer). Zoekt u een occasion en heeft u geen zin in een auto die schade heeft gehad of waarmee geragd is, dan kunt u het beste opteren voor een Suzuki. Rijders van dit merk pakten de minste boetes én ze reden de minste schades.

Tesla rijders speculeren over waarom zij meer boetes krijgen dan andere bestuurders. Zo trekken de auto’s snel op (maar daarna rijden Tesla rijders wel netjes, vinden ze zelf) en worden Tesla’s veel zakelijk gereden en maken ze dus veel kilometers. “Ook is hij stil. Daardoor rij je soms wat harder dan je denkt”.

Reageren is niet mogelijk.