Tesla opent fabriek in Duitsland

0

Tesla gaat de Duitse machinebouwer Grohmann overnemen. De maker van elektrische auto’s maakt geen financiële details over de deal bekend. Ook is onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de assemblagefaciliteit van Tesla in Tilburg.

Grohmann, dat na afronding van de overname verdergaat als Tesla Grohmann Automation, speelt een belangrijke rol in de plannen van Tesla om de productie op te voeren naar 500.000 auto’s per jaar in 2018. Grohmann is sterk gespecialiseerd in geautomatiseerde productie

Tesla is van plan om die reden in Duitsland verder uit te breiden, naast de al bestaande productiefaciliteiten in Californië, Michigan en Nevada (voor de batterijen). Op termijn wil Tesla ook een fabriek in China bouwen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders in de VS en in Duitsland. Tesla hoopt de deal begin 2017 af te ronden. De komende 2 jaar moeten er ongeveer 1.000 banen bij komen in de nieuwe Tesla locatie in Duitsland. De auto’s zullen gebouwd gaan worden in de stad Prüm.

Het nieuws over de overname van Grohmann zal bij de Duitse premiummerken het zure blikken zijn ontvangen. Zij hebben nu al een stevige kluif aan de concurrentie van Tesla. En de dobber zal alleen nog maar zwaarder worden als er straks een Model S en Model X is van Duitse bouwkwaliteit.

Reageren is niet mogelijk.