Vernieuwde Ford Ecosport Live

0

Compacte SUV modellen zijn tegenwoordig een waar verkoopfeest. Ford zou met de EcoSport ook graag op de dansvloer worden toegelaten, maar de Europese autoconsument kijkt dit model vooralsnog met de nek aan. Maar misschien lukt het nu wel om marktaandeel te winnen.

ecosportfa2

In het kader van het debuut in de Verenigde Staten, waar de Ecosport nog niet verkrijgbaar was, heeft Ford de compacte SUV de zoveelste facelift gegeven. De eerdere cosmetische correcties maakten weinig indruk, maar nu heeft het Amerikaanse merk de zaken rigoureuzer aangepakt.

ecosportfa3

De vernieuwde Ecosport debuteert op de autoshow van Los Angeles. De facelift kan gerust ingrijpend worden genoemd. Met name door de neuspartij te herzien in de vorm van een hertekende grille en andere lichtunits hoopt Ford de familiegelijkenis met de andere SUV modellen van het merk (Kuga en Edge) te vergroten.

ecosportfa4

Binnenin zorgen de ontwerpers van Ford voor een volledig nieuw ontworpen dashboard. Een 8-inch groot touch screen maakt daar deel van uit. Daarmee kunnen tal van functies worden bediend, waardoor veel knoppen uit de middenconsole konden worden verwijderd. Het infotainment systeem is voortaan compatibel met Apple Carplay en Android Auto.

ecosportfa5

Niet gewijzigd werd helaas de achterdeur, die opzij scharniert en daardoor een enorm obstakel kan zijn in parkeervakken waarin in lengterichting wordt geparkeerd. De Ecosport verliest aan de voorkant dus wel zijn haren, maar aan de achterkant niet zijn streken.

ecosportfa6
De Europese versie van de vernieuwde EcoSport (waarvan de motoren vermoedelijk geen wijzigingen zullen ondergaan) wordt waarschijnlijk in maart 2017 aan het publiek getoond, als in Genève de jaarlijkse autosalon wordt gehouden. Pas in het najaar van 2017 arriveert de vernieuwde cross-over bij de dealer.

ecosportfa7

Reageren is niet mogelijk.