Volkswagen e-Golf vernieuwd

0

Volkswagen heeft niet alleen de gewone Golf een facelift gegeven, maar ook de elektrische uitvoering. Die debuteert op de Los Angeles Autoshow; een strategische plek, aangezien Californië het Amerikaanse walhalla is voor de elektrische auto. In Nederland start de levering komend voorjaar.

golffelektrischa2

Afgelopen mei kondigde Volkswagen reeds de specificaties van de vernieuwde e-Golf aan. De elektromotor is voortaan goed voor 136 pk en 290 Nm (+ 17 pk en 21 Nm), het accupakket stijgt in capaciteit van 24,2 naar 35,8 kWh en de actieradius zou voortaan, in theorie althans, 300 kilometer moeten bedragen. Voorheen was na 190 kilometer de koek op. Binnen een uur heeft het accupakket middels een DC snellader weer 80 procent van zijn maximale capaciteit. Via een normaal stopcontact ben je 6 uur kwijt aan opladen.

golffelektrischa3
Sprinten naar 100 km/u doet de e-Golf in 9,8 seconden. De topsnelheid is voortaan begrens op 150 km/u. Tegen meerprijs kan de bijgepunte e-Golf worden voorzien van de nieuwe Digital Cockpit, oftewel een digitale instrumentarium, Active Info Display genaamd. De middenconsole kan worden opgewaardeerd met een 9,2-inch groot aanraakscherm dat gekoppeld is aan het infotainment systeem.

golffelektrischa4

Van buiten kan de vernieuwde e-Golf net als de uitvoeringen met een verbrandingsmotor zowel vóór als achter worden herkend aan hertekende lichtunits met LED techniek. Ook profiteert het model van de nieuwe veiligheidssystemen die Volkswagen in haar compacte middenklasser heeft geïntroduceerd, waaronder City Emergency Braking met voetgangersherkenning, Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Reageren is niet mogelijk.