Prijsindicatie Audi TT 2.0 TDI Quattro

0

Voortaan hoeven dieselfans het in de Audi TT niet langer zonder vierwielaandrijving te stellen. Het levering gamma is namelijk uitgebreid met een Quattro versie van de 184 pk sterke 2.0 TDI.

Tot nu toe was de TT (zowel de Coupé als de Roadster) enkel met voorwielaandrijving verkrijgbaar. Zowel de prestaties als de wegligging profiteren van de Quattro techniek. Bij normale omstandigheden worden alle aandrijfkrachten naar de voorwielen gestuurd. Als er gripverlies gedetecteerd wordt, dan worden via een elektro/hydraulische koppeling de achterwielen ingeschakeld. Via het optionele Audi Drive Select systeem (dat diverse rij standen heeft) kan de bestuurder zelf eventueel ook de koppelverdeling variëren.

In combinatie met de standaard 6-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling accelereert de nieuwe TT variant in 6,7 seconden naar 100 km/u. Daarmee is hij 0,4 tel sneller dan de voorwiel aangedreven uitvoering, die minder tractie heeft. Als topsnelheid geeft Audi 234 km/u op, terwijl het gemiddelde verbruik voor de Coupé beperkt zou moeten blijven tot 5,2 à 5,4 liter diesel per 100 km. Dat is wel iets meer dan de voorwiel aangedreven uitvoering verstookt. Reden is het hogere gewicht.

De Roadster is iets minder snel: sprinten naar 100 km/u duurt 7,0 seconden en bij 230 km/u houdt de open versie het voor gezien. Het gemiddelde verbruik ligt 0,2 liter hoger dan bij de Coupé. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar Autointernationaal.nl rekent op 53.990 euro voor de gesloten versie en 3.200 euro extra voor de Roadster. Audi start begin volgend jaar met de levering van de TT 2.0 TDI Quattro.

Reageren is niet mogelijk.