Mitsubishi kondigt nieuwe SUV aan

0

Mitsubishi heeft een plaagfoto verspreid van haar nieuwe compacte SUV, die als extra model in het gamma zal komen. Het debuut van de Japanner (die mogelijk Eclipse gaat heten) vindt plaats op de autosalon van Genève, (begin) maart aanstaande.

Volgens de importeur zal deze autotentoonstelling voor het kwakkelende Mitsubishi een keerpunt betekenen. SUV modellen zijn tegenwoordig mateloos populair en worden vrijwel zonder uitzondering een hit. Het nieuwe compacte ontwerp dat Mitsubishi op de Zwitserse show presenteert, zal daardoor ongetwijfeld ook een hit worden.

Het model zal gepositioneerd worden tussen de ASX en de Outlander. Daarmee is het ontwerp dus geen opvolger voor de ASX. Deze SUV, die net een facelift achter de rug heeft, zal op termijn worden vervangen door een kleiner model. Het nieuwe ontwerp heeft aan de voorzijde veel weg van de Outlander, maar de zijkant is heel duidelijk coupéachtig. Samen met de hooggeplaatste, verticale achterlichten moet dit de SUV een premiumuitstraling geven.

Daarmee wil Mitsubishi uit de rode cijfers komen. Het uiterlijk van het model vertoont sterke overeenkomsten met dat van de conceptstudie XR-PHEV II uit 2015 (onderste foto). Mitsubishi wil met de compleet nieuwe SUV de strijd aan gaan met onder andere de Nissan Qashqai en de Peugeot 3008.

De importeur hoopt de eerste exemplaren nog dit jaar te mogen ontvangen. Die bevestigd eerdere berichtgeving van Autointernationaal.nl dat Mitsubishi komende zomer afscheid neemt van de (enige tijd geleden reeds in Nederland gesaneerde) Lancer. Deze middenklasser verdwijnt definitief uit het productieprogramma van de Japanners en krijgt geen opvolger.

Reageren is niet mogelijk.