Nieuwe Subaru XV staat in Genève

0

Subaru heeft bevestigd dat zij in maat op de autosalon van Genève de volgende generatie XV zal presenteren. Hier ziet u alvast een plaagfoto van die cross-over.

De XV is wederom feitelijk weinig meer dan een terreinlook uitvoering van de Impreza Hatchback. Dat model werd vorig jaar al vernieuwd. Op de plaagfoto is duidelijk het profiel van die Subaru te zien. De XV onderscheidt zich met extra grondspeling, dakrails en plastic beschermmateriaal voor de carrosserie.

In de Verenigde Staten, waar de nieuwe Impreza, reeds te koop is, fungeert de bekende 2,0 liter boxerunit (154 pk en 197 Nm) als motorisering. Die krachtbron is (uiteraard) gekoppeld aan het symmetrische vierwielaandrijving systeem van de Japanse fabrikant. Het ziet er naar uit dat in Nederland een continu variabele transmissie standaard wordt.

Reageren is niet mogelijk.