Prijsvergelijking Mercedes E klasse All-Terrain

0

Mercedes heeft de prijs bekendgemaakt van de nieuwe E klasse All-Terrain. De terreinlook uitvoering van de Estate is per direct te bestellen en kost 75.225 euro. Hij arriveert in maart in de showrooms.

Voor bovengenoemd bedrag levert Mercedes de E klasse All-Terrain als 220d 4Matic. Onder diens motorkap zit een 194 pk sterk 2,0 liter blok die standaard gekoppeld is aan een 9-traps automaat. De typeaanduiding geeft aan dat ook vierwielaandrijving bij de prijs is inbegrepen.

Vergeleken met de gewone E klasse Estate staat de All-Terrain uitvoering 2,9 centimeter hoger op zijn wielen. Hij onderscheidt zich verder met zwarte wielkastranden, bredere dorpels, speciale bumpers en een grille die optische overeenkomsten vertoont met die van de SUV modellen van Mercedes.

De standaarduitrusting van de E klasse All-Terrain omvat onder andere 19-inch lichtmetalen velgen, Dynamic Select rij standen selectie en Air Body Control luchtvering. De rij standen selectie is specifiek voor de All-Terrain uitvoering uitgebreid met een gelijknamige modus voor het rijden in ruwer terrein. Via de luchtvering kan de grondspeling met 3,5 centimeter extra worden vergroot.

Mercedes Audi Volvo
E-klasse All-Terrain A6 Allroad V90 Cross Country
220d 4Matic 3.0 TDI 190 Quattro D5 AWD
75.225 euro 74.900 euro 73.695 euro

Vanaf de zomer is de E klasse All-Terrain ook leverbaar als 350d 4Matic. Die heeft onder de kap een 3,0 liter V6 dieselmotor van 258 pk. Autointernationaal.nl verwacht dat deze uitvoering 92.207 euro gaat kosten. De E 220d Estate zonder All-Terrain aankleding kost afgerond 65 mille.

Reageren is niet mogelijk.