Mercedes-AMG viert verjaardag met Editions

0

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan lanceert Mercedes-AMG de exclusieve GT C Roadster Edition 50 als uitbreiding van de AMG GT familie. Daarnaast introduceert de fabrikant de C 63 Cabriolet en C 63 S Cabriolet Ocean Blue Edition alsmede de C 43 4MATIC Coupé en C 43 4MATIC Cabriolet Night Edition, waardoor klanten die op zoek zijn naar speciale modellen nog meer keuze hebben. Alle Editions hebben een extra uitgebreide standaarduitrusting en speciale designkenmerken.

De nieuwe GT C Roadster is net als de nieuwe gesloten uitvoering van de AMG GT C ook verkrijgbaar als speciaal model Edition 50, waarvan er slechts 500 wereldwijd verkocht gaan worden. De naam van dit model verwijst naar het 50-jarig jubileum dat het in 1967 opgerichte AMG bedrijf dit jaar viert.

De Edition 50 is herkenbaar aan de 2 speciale lakken Designo grafietgrijs magno en Designo kasjmierwit magno. Applicaties in zwart chroom zorgen volgens Mercedes-AMG voor een uniek uiterlijk. Deze zijn toegepast op de verbrede dorpels, de frontsplitter, de sierlijsten in de luchtinlaten van de Panamericana grille, de vinnen op de zijdelingse luchtuitlaten in de voorspatschermen, de sierlijst op de diffusor en de uitlaatsierstukken. De afwerking van de gesmede kruisspaak AMG velgen sluit volgens Mercedes AMG perfect aan op de exterieurelementen in zwart chroom.

Het interieur wordt gekenmerkt door het contrast tussen zwarte en zilverkleurige details. Dit kleurenschema wordt niet alleen toegepast bij de bekleding in nappaleder (type: Style zilverparel/zwart met grijze contrast siernaad in ruitdessin), maar ook bij het zwarte AMG Performance stuurwiel in microvezel Dinamica bekleding met grijze contrast siernaad, de 12-uur-markering in zilverparel, het opschrift ‘Edition 50’ plus een verwijzing naar de gelimiteerde oplage.

Om het sportieve karakter te benadrukken, is de Edition standaard voorzien van het AMG Nightpakket interieur met zwarte stuurwielspaken, stuurschakel flippers en instaplijsten. Het spel van licht en donker wordt benadrukt door zilvergrijze veiligheidsgordels en sierdelen in zwart chroom. De AMG Performance stoelen zijn voorzien van een ‘GT Edition 50’ embleem in de hoofdsteun.


De Ocean Blue Edition van de C 63 Cabriolet en C 63 S Cabriolet is volgens Mercedes-AMG ontworpen voor een doelgroep die zeer design & modebewust is. In totaal zullen er 150 exemplaren worden gebouwd voor wereldwijde verkoop. De nieuwe kleur oceaanblauw voor het akoestische stoffen dak is uitsluitend verkrijgbaar voor deze nieuwe Edition. De exclusieve kleur Shade is toegepast op tal van details, zoals de sierlijsten op de voor & achterschorten, de lichtmetalen velgen, de contrast siernaden in het kristalgrijze interieur en de analoge klok in IWC design.

Voor het exterieur zijn de lakkleuren Designo kasjmierwit magno en Designo selenietgrijs magno leverbaar. De voorschort in Awing design, de buitenspiegels, de bredere dorpels en de spoilerrand op het kofferdeksel zijn uitgevoerd in carrosseriekleur, wat volgens Mercedes-AMG het elegante karakter van de Edition onderstreept. De gesmede kruisspaak AMG velgen (titaangrijs) zijn op de vooras 19 inch groot en op de achteras 20 inch.

In het interieur springt de lichte, kristalgrijze bekleding in nappaleder met ruitdessin en oceaanblauwe contrast siernaden in het oog. Andere fraaie details: sierdelen in glasvezel matzilver (naar keuze zonder meerprijs in carbon hoogglanzend) en Editionembleem in de middenconsole. De verfijnde indruk wordt volgens Mercedes-AMG verder aangezet door het aan de onderzijde afgevlakte stuurwiel in nappaleder met zilverkleurige stuurschakel flippers, dat uit de S 63 4MATIC Cabriolet stamt.

De stoelen zijn standaard uitgerust met Airscarf hoofdruimteverwarming en stoelventilatie/-verwarming, waardoor ze volgens Mercedes-AMG onder alle weersomstandigheden maximaal zitcomfort bieden. Dat er veel aandacht is besteed aan de details, blijkt uit de merklogo’s in de voorstoelleuningen en de AMG emblemen in de voorste hoofdsteunen.


De Night Edition van de C 43 4MATIC Coupé en Cabriolet is zoals de naam al aangeeft voorzien van tal van zwarte accenten. Zodoende kan de Cabriolet voortaan ook worden voorzien van zwarte exterieurdetails. De diamond grille is voorzien van zwarte pins. De sierlijsten op de frontsplitter en de achterschort alsmede de bredere dorpels zijn eveneens uitgevoerd in zwart. Hetzelfde geldt voor de spoilerrand op het kofferdeksel en de uitlaatsierstukken. Aan de sportieve uitstraling dragen volgens Mercedes-AMG ook de 19 inch lichtmetalen velgen met meerdere spaken bij, die voor het eerst zijn uitgevoerd in matzwart met als contrast een glansgedraaide velgrand.

Het Edition thema wordt in het interieur voortgezet. Het aan de onderzijde afgevlakte Performance stuurwiel in Dinamica nappaleder/microvezel is eveneens uitgevoerd in zwart, terwijl het embleem op de middenconsole een verwijzing is naar het exclusieve karakter van de Night Edition.

Comments are closed.