Toyota Yaris krijgt compressor

0

Toyota heeft meer informatie bekend gemaakt over de sportieve uitvoering van de Yaris. Het Japanse merk laat weten dat de vooralsnog tot GRMN gedoopte uitvoering een 1,8 liter benzinemotor met compressor krijgt.

Het vermogen was al bekend: meer dan 210 pk. Daarmee is de GRMN uitvoering de snelste Yaris ooit. Het 1,8 liter blok kennen wij in basisvorm reeds van de Prius en van de hybride uitvoeringen van de Auris en C-HR.

Toyota maakt op de volgende maand te houden autosalon van Genève meer gegevens over de sportieve Yaris bekend, evenals de prestatiecijfers en de prijs. De hier getoonde foto’s had het merk al eerder vrij gegeven. Toyota lepelt de geblazen 4 cilinder krachtbron in een 3-deurs carrosserie.

GRMN’ is het alternatief van Toyota voor reguliere hete hatchback aanduidingen als GTI, RS, ST, OPC en Cupra. Autointernationaal.nl dacht aanvankelijk dat de snelle Yaris de extra typeaanduiding ‘Gazoo Racing’ zou krijgen. Afijn, de letters ‘G’ en ‘R’ van deze raceafdeling van Toyota zitten inderdaad in GRMN. Deze naam wordt door Toyota elders in de wereld al gebruikt.

Het debuut van de Yaris GRMN markeert de terugkeer van Toyota in het wereldrally kampioenschap. Het merk neemt met een rallyuitvoering van het model deel aan het WRC en boekte onlangs zelfs al een eerste overwinning. In het kader van ‘win on sunday, sell on monday’ gaat Toyota nu een commercieel vervolg geven aan dit competitiesucces.

Comments are closed.