Volkswagen toont Arteon in Genève

0

Volkswagen introduceert volgende maand officieel de Arteon: een nieuwe 5-deurs fastback die boven de Passat wordt gepositioneerd en die beschouwd kan worden als spirituele opvolger van de CC. Hij beleeft zijn publieksdebuut tijdens de autosalon van Genève (9 – 19 maart). De Arteon is de productieversie van de 2 jaar geleden getoonde conceptstudie Cross Coupé GTE.

De Arteon is gebaseerd op het bekende MQB platform van het Volkswagen dat voor alle middenklassers wordt gebruikt (alleen de Audi modellen vanaf de A4/Q5 hebben recht op een eigen bodemsectie). Dit betekent dat de motor dwars voorin staat, met als gevolg efficiënte ruimtebenutting. Dat Volkswagen voor de Arteon een interieur belooft met veel plaats voor de achterpassagiers, is dan ook niet verwonderlijk.

Het front van de Arteon kenmerkt zich door verchroomde lamellen in de grille, die in een soort wig vorm doorlopen in de koplampen. Die zijn net als de dagverlichting voorzien van LED techniek. De achterlichtunits vertonen overeenkomsten met die van de coupémodellen van Mercedes. Volkswagen zegt haar visitekaartje te zullen gaan leveren met de nieuwste rij assistentiesystemen. Nadere details over de marktintroductie van de Arteon worden in een later stadium bekendgemaakt. Voorlopig moeten we het doen met deze plaagbeelden van de productieversie van de Volkswagen.

Reageren is niet mogelijk.