SsangYong Y400 is de nieuwe Rexton

0

SsangYong heeft plannen een grote SUV toe te voegen aan haar gamma: die wordt nu als conceptstudie voorgesteld onder de naam Y400 en is de opvolger van de Rexton. SsangYong heeft daar een tweetal tekeningen van gemaakt en noemt daarbij enkele technische details.

De Y400 is 4,85 meter lang. Daarmee is hij 10 centimeter langer dan de Rexton. De hoogte bedraagt 1,80 meter en de wielbasis heeft een lengte van 2,87 meter.

SsangYong gebruikt voor haar nieuwe vlaggenschip voor het chassis een staalsoort met een trekweerstand van 1,5 GPa, wat volgens de Koreaanse ontwerpers een wereldprimeur is. Daarnaast is 63 procent van zijn carrosserie gemaakt van staal met een ultrahoge weerstand (AHSS). Door die materialen te kiezen, kon het gewicht van de SUV worden beperkt terwijl de stijfheid toch gegarandeerd is.

SsangYong klopt zich trouwens ook op de borst over het hoge sleepvermogen van de Y400. De SUV zal verkrijgbaar zijn met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. De brandstoffen die hij lust zijn benzine en diesel. SsangYong belooft goede rijeigenschappen, zowel op de weg als in het terrein. De motoren zullen “schoon” zijn.

De productieversie van de Y400 komt aanstaande zomer in Zuid-Korea op de markt. In dit thuisland beleeft hij op 30 maart zijn showdebuut op de autotentoonstelling van Seoel. Vanaf eind 2017 zal de SUV, onder de naam Rexton, ook op andere markten worden geïntroduceerd.

Comments are closed.