Aston Martin schetst DBX

0

Aston Martin heeft een (heel) ruwe plaagafbeelding gemaakt met daarop de grove lijnen van haar eerste cross-over, die in 2019 op de markt moet komen.

Het model gaat DBX heten en is de productievertaling van de conceptstudie uit 2015, die in maart van dat jaar op de autosalon van Genève te zien was. Het showmodel oogde als een 3-deurs coupé, maar de definitieve uitvoering krijgt zeker achterportieren. Volgens de CEO van Aston Martin, Andy Palmer, zullen de eerste prototypes in de tweede helft van 2018 klaar zijn. Daarmee zullen vervolgens tests op de openbare weg gaan plaatsvinden.

De DBX wordt anders dan de conceptstudie niet leverbaar in elektrische uitvoering. Aston Martin kiest waarschijnlijk voor de 5,2 liter V12 turbomotor uit de DB11. Later volgt wellicht een ‘instapvariant’ met de 4,0 liter V8 van Mercedes-AMG. Die uitvoering is met name interessant voor de Chinese markt. Aldaar worden auto’s met een motorinhoud van meer dan 4,0 liter veel zwaarder belast.

Aston Martin heeft inmiddels de sleutels gekregen van haar nieuwe fabriek in Wales waar de DBX gebouwd gaat worden. Het betreft een voormalige hangaar van de Britse luchtmacht. In de nieuwe fabriek wil Aston Martin naast de DBX (en 5 andere auto’s) ook 2 modellen voor haar sublabel Lagonda gaan bouwen. Dat worden klassieke sedans waarmee Palmer de Bentley Mulsanne en de Rolls-Royce Ghost wil gaan beconcurreren.

Reageren is niet mogelijk.