Genesis G70 wordt sneller dan Kia Stinger

0

De nieuwe Genesis G70 wordt sneller en sportiever dan zijn Koreaanse stalgenoot, de Kia Stinger. Dat heeft een woordvoerder van Hyundai laten weten.

De G70, het model waarmee het merk Genesis op diverse exportmarkten zal worden geïntroduceerd, zal de concurrentiestrijd aan gaan met de BMW 3-serie, de Jaguar XE en de Mercedes C klasse. De sedan is gebaseerd op hetzelfde platform en architectuur als de Kia Stinger, waarmee hij de 2,0 liter 4 cilinder turbobenzine motor en de dubbel geblazen 3,3 liter V6 deelt. Ook is er een 200 pk / 440 Nm sterke 2.2 CRDi variant gepland.

Volgens een PR manager van Hyundai, Guido Schenken, zal de G70 niet alleen anders gepositioneerd worden dan de Stinger (Genesis is immers een premiummerk, geen volumelabel), maar ook prestatietechnisch op een hoger plan komen te staan. De beide Koreaanse zustermerken kiezen dus hun eigen koers voor het hogere marktsegment.

Eén belangrijk verschil is dat de Stinger een 5-deurs liftback à la de Audi A5 Sportback en BMW 4-serie Gran Coupé is, terwijl de G70 “een pure sportsedan” gaat worden. Schenken wijst er op dat de Genesis korter, smaller en lichter wordt dan de Kia. Ook de wielbasis valt korter uit. Onder de streep levert dit een lager gewicht op. “Het is dus logisch dat de G70 betere prestaties zal bieden dan de Stinger”, aldus de PR manager van Hyundai.

Eerder deze maand werd bekend dat de 3,3 liter 6 cilinder GT uitvoering van de Stinger in 4,9 seconden naar 100 km/u kan sprinten. Het is dus aannemelijk dat de G70 hier maximaal 4,8 tellen over doet, of zelfs nog korter. Niet uit te sluiten valt dat Hyundai de V6 motor in de Genesis andere specificaties geeft. In de Kia is de krachtbron goed voor 370 pk en 510 Nm, terwijl de 2,0 liter tot 260 pk en 353 Nm komt.

Bij zowel de Stinger als de G70 worden alleen de achterwielen aangedreven. Dit gebeurt via een 8-traps automaat. Schenken laat in het midden of de Genesis ook leverbaar wordtn met een handbak. De G70 zal waarschijnlijk eind dit jaar worden voorgesteld. De verwachting is dat de prijs van beide modellen elkaar weinig zullen ontlopen, maar dat Kia haar gebrek aan premiumstatus compenseert met een 2 jaar langere garantietermijn.

Reageren is niet mogelijk.