Nissan komt het heritage programma

0

Eerder deze week maakte Nissan bekend meer werk te willen maken van haar Nismo label. Nu maakt het Japanse merk bekend hoe die doelstelling vormgegeven gaat worden: via Nismo gaat Nissan weer originele onderdelen bouwen voor haar beroemde sportwagens. Eén daarvan is de iconische Skyline R32 GT-R.

Met het initiatief van Nissan, dat komende herfst van start gaat, zijn bezitters van deze klassieker niet meer aangewezen op de aftermarket voor een nieuwe bumper of instrumentenpaneel. Het Japanse merk volgt er het voorbeeld van Porsche mee, dat al jaren originele onderdelen aanbiedt voor haar gepensioneerde modellen. Lucratieve handel trouwens, want het assortiment is vaak peperduur en dus margerijk.

Nissan gaat via Nismo nu dus ook een zogeheten ‘Heritage Parts Program’ aanbieden. Daar kunnen eigenaren van een klassieke Japanner terecht voor 100 procent originele onderdelen. Niet toevallig is de Skyline R32 GT-R het eerste model dat voor het programma in aanmerking komt. Dat is namelijk de Nissan met (in de Verenigde Staten) het grootste beleggingspotentieel. Op termijn zullen (uiteraard) andere modellen volgen. Denk bijvoorbeeld aan de GT-R, de 300ZX, de 240SX en de originele 240Z.

Het hervatten van de onderdelenproductie voor de Skyline R32 GT-R betekent dat deze legende met de juiste onderdelen nog sneller in waarde kan stijgen. Koop dus snel zo’n Nissan!

Reageren is niet mogelijk.