Prijsvergelijking Jaguar F-Type 2.0

0

Jaguar breidt het gamma van de F-type Coupé en Convertible uit met een nieuwe 2,0 liter turbobenzine variant. Het betreft met 300 pk de krachtigste viercilindermotor die ooit in een productiemodel van het Britse merk is toegepast.

Geholpen door de standaard gemonteerde 8-traps Quickshift automaat levert de 2,0 liter volgens Jaguar een uitstekende respons over het gehele toerengebied. Dat resulteert in een tijd van slechts 5,7 seconden voor de sprint naar 100 km/u en een topsnelheid van 249 km/u. Daarmee accelereert de viercilinder F-type slechts een fractie trager dan de 340 pk sterke 3.0 V6 uitvoering. Het verbruikvoordeel is daarentegen fors: 16 procent. Zowel de Coupé als de Convertible laten een gemiddeld verbruik van 7,2 liter/100 km noteren, wat overeenkomt met een CO2-emissie van 163 gram/km.

Volgens Jaguar zorgt het speciale design van de twin-scroll turbo van de 2,0 liter motor er voor dat het ‘turbogat’ vrijwel geheel geëlimineerd is. Het volledig uit aluminium vervaardigde Ingenium benzineblok draagt bij aan de totale gewichtsreductie van 52 kg. Het lagere gewicht op de vooras en specifieke aanpassingen aan het onderstel zorgen voor een (nog) betere stuurrespons, wendbaarheid en rij comfort.

De viercilinderuitvoering is te herkennen aan de nieuw ontworpen, enkele uitlaatdemper. Volgens Jaguar hebben de ingenieurs het geluid nauwkeurig afgestemd op een karaktervolle sound. De R-Dynamic uitvoering heeft een actief sportuitlaat systeem met vlinderkleppen voor een nog intenser geluid.

JaguarAudiPorsche
F-typeTTCayman
2.0 S
71.620 euro71.990 euro69.000 euro
JaguarBMWMercedes
F-type Convertible4-serie CabrioSLC
2.040i xDriveA43 AMG
78.720 euro79.484 euro80.990 euro

De verkoop van de nieuwe 2,0 liter viercilinder Ingenium benzine-uitvoering van de F-Type start per direct. De prijzen beginnen bij 71.620 euro voor de Coupé. De Convertible is er vanaf 78.720 euro. Ter vergelijking: de 3,0 liter V6 uitvoering kost minimaal 99.210 euro.

Reageren is niet mogelijk.