Toyota introduceert Land Cruiser Challenger

0

Toyota introduceert de Land Cruiser Challenger. Deze speciale uitvoering van de legendarische terreinwagen is extra compleet uitgerust en volgens de importeur vooral interessant voor het MKB en ZZP-ers die met regelmaat een zware aanhanger achter zijn auto hebben hangen. Het maximaal aanhanggewicht (geremd) bedraagt namelijk 3.500 kg. De prijzen van de Land Cruiser Challenger 4WD op grijs kenteken beginnen bij 46.195 euro exclusief BPM en BTW.

Toyota rust de Land Cruiser Challenger standaard uit met onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, een parkeerhulp camera, een Toyota Touch 2 multimediasysteem met Toyota Go Plus navigatiesysteem, digitale radio (DAB+) en speciale lederen bekleding met stoelverwarming vóór. Extra stoer is volgens de importeur de parelmoerkleur Vintage Brown welke exclusief is voor de Land Cruiser Challenger. Het actiemodel is verder te herkennen aan de speciale badges, een chromen grille en zwarte treeplanken.

De Toyota Land Cruiser Challenger is altijd uitgerust met 2,8 liter D-4D dieselmotor van 177 pk en een 6-traps automaat. Het koppel bedraagt 450 Nm. De permanente vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkrachten automatisch van 60:40 verhouding tot 30:70 over de voor & achter as. De Land Cruiser Challenger is ook op geel kenteken verkrijgbaar; de prijzen beginnen dan bij 90.730 euro. Deze uitvoering is naar wens leverbaar met 7 zitplaatsen. De achterste rij zetels is in dit geval opklapbaar. Verder krijgt de automatische airconditioning er een extra, derde zone bij.

De Land Cruiser Van Challenger is leverbaar met de keuze uit 4 ombouwvarianten. Hierdoor is er keuze is uit een ruimere cabine of ruimere laadruimte en keuze uit een hoog dak met 30 cm kopschot of een standaard dak met een volledige tussenwand. Alle uitvoeringen kunnen per direct worden besteld bij elke Toyota dealer.

Reageren is niet mogelijk.