Officieel: facelift Peugeot 308

0

Hier zie je de eerste officiële foto van de vernieuwde Peugeot 308. Dat er een facelift voor de Franse compacte middenklasser aan zat te komen, was al bekend. Eerder waren namelijk via een formum al een paar beelden uitgelekt.

We zien vooral dat de 308 een sportievere voorbumper heeft gekregen en een grille die meer aansluit bij bijvoorbeeld de nieuwe 3008 en 5008. De horizontale lamellen hebben daarbij plaatsgemaakt voor een grover gaaswerk. Ook is de LED dagverlichting aangepast. Verder lijken de koplampunits opnieuw te zijn ingedeeld met een strakkere LED lijn. De voorbumper is vervangen door een ander exemplaar met nieuwe mistlampen en ook de motorkap is anders van vorm. Het Peugeot logo op de motorkap is naar de grille verhuisd. Aan de achterkant blijft het bij subtiele wijzigingen bij de achterlichten.

Van binnen verandert er op visueel gebied niet veel. Wel wordt de hij als eerste Peugeot leverbaar met adaptieve cruise controle. Verder kreeg de 308 nieuwe rij hulpsystemen als Active Safety Brake en Active Lane Departure Warning (met extra herkenningsfunctie voor protesterende boeren op de snelweg). Allerhande parkeerhulpen staan op de optielijst en het infotainmentsysteem beschikt over i-Cockpit, waarmee info van je smartphone op het touchscreen kan worden weergegeven. Dit systeem is compatible met Mirrorlink, Android Auto en Apple Carplay.

Peugeot introduceert een nieuwe 1,5 liter BlueHDI dieselmotor met 130 pk. De 180 pk sterke 2,0 liter BlueHDI is voortaan standaard gekoppeld aan een 8-traps automaat van Aisin. Neide motoren beschikken standaard over Stop&Start techniek. Peugeot is de benzinefans niet vergeten. Zij worden getrakteerd op een zuinigere 1,2 liter Puretech motor. Deze unit wordt bovendien gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde 6-bak die volgens Peugeot “perfect past” bij het motorkarakter van de 3 cilinder Puretech.

Reageren is niet mogelijk.