Skoda waardeert de Superb op

0

Het is nog veel te vroeg voor een facelift voor de Superb, maar toch heeft Skoda besloten om de Tsjech voor modeljaar 2018 wat meer bij te tijd te maken. Voordat je op zoek gaat naar uiterlijke verschillen met het ‘oude’ model: bespaar je de moeite, want die zijn er nagenoeg niet.

Skoda heeft de uitrusting van haar vlaggenschip Superb uitgebreid met Care Connect. Met het systeem is met één druk op de knop de hulp van nooddiensten in te schakelen na een ongeval. Ook nieuw is de mogelijkheid om de Superb te koppelen aan de Connect App voor smartphones. De applicatie is in staat door te geven als ramen of deuren nog open zijn, en of de lampen nog branden. Ook is de auto makkelijk terug te vinden middels een ‘Honk & Flash’ functie.

Verder krijgen alle exemplaren van de Superb die nu in het Tsjechische Kvasiny van de band rollen een groter beeldscherm voor het multimediasysteem. De Swing versie groeit van 5 naar 6,5-inch, terwijl topversie Columbus van 8 naar 9,2-inch groeit, net als in de topversies van de Kodiaq en Octavia. De displays zitten bovendien achter glas, waardoor het meer oogt als één geheel.

Ander modeljaar nieuws over de Superb betreft de optie van Park Distance Control en een verbeterde geluidsisolatie. De Skoda is nu optioneel uit te rusten met een massagestoel voor de bestuurder. Daarnaast wordt het stemgeluid van de bestuurder en voorpassagier nu door middel van een microfoon versterkt afgespeeld voor de achterpassagiers. Optioneel kun je voortaan nieuwe voorste zijruiten krijgen die voorzien zijn van een laagje akoestisch dempingmateriaal.

Opvallend is wel dat Skoda ervoor kiest om de Superb niet uit te rusten met LED verlichting, terwijl de Octavia en Kodiaq daar wel over beschikken. In plaats daarvan houdt het Tsjechische vlaggenschip vast aan bi-xenon verlichting. Voor LED techniek moeten we waarschijnlijk tot de échte facelift wachten, die in 2019 verwacht wordt. Dan zal de Superb ook leverbaar worden in stekkerhybride uitvoering; een primeur voor Skoda.

Is er dan helemaal niets veranderd aan de buitenkant? Nou, je kunt de Superb voortaan met nieuwe 19 inch velgen krijgen en ook kun je op het topmodel Laurin & Klement voor andere chroomstrips kiezen. Dit modeljaar 2018 uitvoering van de grote Skoda arriveert komende herfst in de showroom.

Reageren is niet mogelijk.