Vernieuwde Peugeot 308 GTI kondigt zich aan

0

Peugeot heeft zijn gelifte 308 al voorgesteld, maar nog niet in de nieuwe GTI uitvoering. Dankzij een officiële, maar voortijdig uitgelekte foto, kunnen we ons nu toch al een beeld vormen van de hete hatchback.

De foto maakt duidelijk dat, als over een paar weken de officiële onthulling plaatsvindt, Peugeot niet voor verrassingen zal zorgen. Net zoals de doordeweekse uitvoeringen van de 308 is de update evolutionair van aard. Maar de GTI uitvoering wordt wel leverbaar met tweekleurige lak (blauw/zwart).

Verder kunnen we rekenen op dezelfde aanpassingen als bij de brave versies van de 308. De GTI krijgt dus een licht hertekende bumpers, andere koplampen met prominentere LED verlichting, een vergrootte grille (in dit geval met gaaspatroon) en een rode sierlip onder de centrale luchtinlaat.

Uiteraard rijst de vraag of Peugeot nog wat extra vermogen uit zijn 1.6 THP turbomotor heeft weten te peuteren, die momenteel goed is voor 250 of 270 pk. Veel rivalen bieden tegenwoordig immers hete hatchbacks aan die rond de 300 pk zitten. Voorbeelden zijn de Seat Leon Cupra, de Honda Civic Type R en de begin volgend jaar te lanceren Renault Mégane RS.

Maar 270 pk voor een 1,6 liter motor is al best veel. Dus Autointernationaal.nl durft er geen vergif op in te nemen dat de Peugeot er vermogen bij krijgt. En een ongewijzigd vermogen past dan juist wel goed bij de timide esthetische evolutie.

Reageren is niet mogelijk.