Boreas plaagt met hybride sportwagen

0

Het begint gewoon te worden: een meer dan 1.000 pk sterke elektrische supersportwagen. Virtueel althans neemt het aanbod gestaag toe. Jongste ‘aanwinst’ is de uit Spanje afkomstige Boreas.

Hoewel, elektrisch. De Boreas is een van koolstofvezel vervaardigde stekkerhybride die op elektriciteit circa 100 kilometer kan afleggen. Wat voor verbrandingsmotor verantwoordelijk is voor het gros van de kracht, wordt nog niet gemeld. De Boreas is vernoemd naar de Griekse god van de noordenwind en gaat in een oplage van slechts 12 stuks gebouwd worden. Vandaar de naam: in de Griekse mythologie verwekte Boreas 12 veulens bij 12 merries.

De veulens waren, volgens de verhalen, zo snel en zo licht dat ze over een graanveld konden lopen zonder de planten te vertrappen. Of dat ook bij de Boreas het geval zal zijn, is twijfelachtig. De sportwagen heeft immers een groot accupakket aan boord. En voor een ‘veulen’ kijkt de Boreas opvallend venijnig uit zijn ogen.

Hoe dan ook, de Boreas van de 21ste eeuw komt niet uit Griekenland, maar uit Spanje. Voor de ontwikkeling draagt het bedrijf DSD Design & Motorsport zorg. Dit bedrijf meldt dat de Boreas “vooruitstrevend is qua materiaalgebruik”. Op 14 juni zal hij op Le Mans officieel worden onthuld. Daarna zal de Boreas op het Goodwood Festival of Speed te zien zijn.

Reageren is niet mogelijk.