Boreas is Spaanse supersportwagen

0

Een supersportwagen blijft voor menigeen de ultieme droom. Van veel plannen horen we achteraf niets meer. Slechts enkele ontwerpen halen het productiestadium. Welke kant het met deze Boreas op zal gaan, zal de tijd leren.

De Boreas is de ultieme droom van David Sanco Domingo. Hij wilde een Spaanse supersportwagen creëren met goddelijke krachten, die daardoor angstaanjagend snel en temperamentvol is. Hij is al 10 jaar met het project bezig en in december moet eindelijk de productie starten. De naam van de supersportwagen is afkomstig uit de Griekse mythologie. Boreas was de Griekse god van de noordenwind, die 12 veulens verwekte bij 12 merries, en stond bekend om zijn potentie.

Of dat allemaal waargemaakt wordt, moet nog blijken. DSD Design & Motorsport, het bedrijf van David Sanco Domingo dat de Boreas aan de man gaat brengen, meldt dat de supersportwagen is voorzien van een hybride aandrijflijn met een totaal vermogen van 1.000 pk (de 200 pk elektromotor zit op de vooras en de overige 800 pk is afkomstig van een niet nader gespecificeerde verbrandingsmotor). Daarmee kan de Spaanse furie een topsnelheid van 380 km/u bereiken. In minder dan 3 seconden zit de Boreas op 100 km/u.

Zijn batterijpakket zou genoeg capaciteit hebben voor 100 volledig emissievrije kilometers. Een dergelijke accuset kan een auto zwaar maken, maar dat is volgens DSD Design & Motorsport beslist niet het geval. Voor de Boreas is namelijk veel koolstofvezel gebruikt. Dat ‘moet’ ook wel, want de eerder genoemde 12 veulens waren, volgens de Griekse mythologie, zo snel en zo licht dat ze over een graanveld konden lopen zonder de planten te vertrappen.

Het design van de Boreas, die tijdens de 24-uurs race van Le Mans werd onthuld, heeft in elk geval iets generisch. Echt opvallen doet de creatie van David Sanco Domingo dus niet in het supersportwagen wereldje, ondanks dat de zijspiegels zijn vervangen door op stokjes geplaatste camera’s. Exclusief wordt hij in elk geval wel. DSD Design & Motorsport (de eerste 3 letters zijn de initialen van de ontwerper) wil er niet meer dan 12 stuks van maken. Die moeten qua karakter allemaal van elkaar gaan verschillen. In december krijgen we meer te weten, want voor die maand is de productiestart beloofd.

Reageren is niet mogelijk.