Mitsubishi viert verjaardag met speciale Space Star

0

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan introduceert Mitsubishi de Space Star 100th Anniversary Edition. De speciale uitvoering is in beperkte oplage beschikbaar, heeft diverse aantrekkelijke extra’s (waaronder metallic of pearl lak) en is verkrijgbaar voor 15.490 euro.

De Space Star 100th Anniversary Edition is uitgerust met onder meer 14-inch lichtmetalen velgen, cruise controle, privacy glas, elektrisch bedienbare ramen vóór & achter, LED achterlichten, stoelverwarming en een uitgebreid MGN navigatiesysteem met smartphone koppeling, DAB+ tuner en Bluetooth carkit. De koper heeft keuze uit 5 kleuren: de metallic tinten Majestic Red, Sunrise Orange en Starlight Silver en de pearl kleuren Cosmos Black en White Pearl. Mitsubishi levert de Space Star 100th Anniversary Edition met de bekende 1,2 liter ClearTec 3 cilinder benzinemotor die goed is voor 80 pk en 106 Nm. Mede dankzij start/stop techniek bedraagt het gemiddelde verbruik slechts 4,1 liter per 100 kilometer.

De 100ste verjaardag is natuurlijk een memorabel moment, maar Mitsubishi heeft wel eens betere tijden gekend. Het is al lang geen merk meer met een breed, marktdekkend gamma. Concentratie op cross-overs, SUV modellen, pick-ups en terreinwagens moet redding bieden. De Space Star is wat dit betreft een vreemde eend in de bijt, maar afgelopen maand wel het belangrijkste model voor de verkopen in Nederland. En de enige auto van Mitsubishi waarvan de afzet op jaarbasis in de lift zit.

Vanuit deze optiek kan je de Space Star 100th Anniversary Edition als een mooie traktatie beschouwen, maar het mooiste verjaardagscadeau is toch de overname door Nissan. Onder diens vleugels kan het merk nu werken aan zijn herstel. Met Mitsubishi meegerekend, is de alliantie Renault-Nissan inmiddels de op één na grootste autofabrikant van de wereld, vóór Volkswagen. Dat is ook een felicitatie waard.

Reageren is niet mogelijk.