Prijs McLaren 570S Spyder is bekend

0

Het is volop zomer in Europa. De timing van McLaren om nu de 570S Spider aan te kondigen, kan dan ook bijna niet beter. De McLaren 570S Spider zal officieel gepresenteerd worden tijdens het Goodwood Festival of Speed dat van 29 juni tot 2 juli plaatsvindt.

De 570S Spider beschikt over hetzelfde 2-delige dak van de grotere 650S. Het kan in 15 seconden geopend of gesloten worden, tot een snelheid van 40 km/u. Een glazen ruit, die elektrisch recht omhoog komt, fungeert als windscherm. Dit scherm kan overigens ook geopend worden met het dak dicht. Zo kun je ook in gesloten toestand meer uitlaatgeluid in de cabine krijgen. Als dat nog niet genoeg is, levert McLaren de 570S Spider ook met een speciaal sportuitlaat systeem, dat nóg meer akoestisch genot naar de cabine brengt via een speciale opening onder de tonneaucover. Immers, waarom praten als je ook naar de geblazen 3,8 liter V8 kunt luisteren?

De Spider is de derde modelvariant van de 570S, die niet alleen verkrijgbaar is als Coupé maar ook als GT. McLaren noemt de model reeks de ‘Sports Series’; oneerbiedig gezegd de instapreeks waarvan ook de 540C deel uitmaakt. De open variant is dus het 4de model van het subgamma.


Dankzij de koolstofvezel carrosseriestructuur is de stijfheid van de open 570S gelijk aan die van de Coupé. De achterspoiler is 12 mm hoger om de aërodynamische eigenschappen van de iets gewijzigde body te compenseren. De 570S heeft verder 2 forse ‘bulten’ achter voor voorstoelen waardoor hij een Targa-achtig silhouet heeft gekregen. Het in Woking gevestigde McLaren breidt het kleurenpalet van de 570S met de komst van de Spider uit met 3 nieuwe tinten: 2 blauwe en 1 gele. Ook hebben de Britten nieuwe lichtmetalen velgen ontworpen.

Midscheeps achter zit de bekende, dubbel geblazen 3,8 liter V8 motor met 570 pk en 600 Nm. Het extra gewicht van de Spider bedraagt slechts 46 kilo; dat is te weinig om de prestaties negatief te kunne beïnvloeden. Dus ook de 1.452 kilo wegende open uitvoering accelereert in 3,2 seconden naar 100 km/u en kan een topsnelheid van 328 km/u bereiken. Voorwaarde is dan wel dat je het metalen klapdak gesloten hebt. In open toestand ligt het maximum bij 315 km/u.

De 570S Spider arriveert in het najaar bij de Nederlandse dealer; die timing is dan weer iets minder perfect. De prijs gaat 272.150 euro bedragen. Daarmee wordt de 570S Spider duurder dan de Porsche 911 Turbo S Cabriolet (258.700 euro). De eerste 400 exemplaren zullen zogenaamde Launch Editions zijn voor mensen die graag opscheppen over het feit dat ze ergens de eerste mee zijn.

Reageren is niet mogelijk.