ANWB en Bosch organiseren Safe Car Experience

0

De ANWB en Bosch nodigen jou uit om mee te doen aan de Safe Car Experience. Dan kan je zelf ervaren hoe slimme hulpsystemen werken.

In moderne auto’s zijn steeds meer slimme hulpsystemen te vinden die jou als automobilist kunnen helpen met je rij taken. Denk aan adaptieve cruise controle (ACC), die automatisch afstand houdt tot je voorganger of rijstrookondersteuning die je helpt om het voertuig binnen je rijstrook te houden. En dreigt het dan toch fout te gaan, dan kan het automatisch noodremsysteem een harde klap voorkomen. Maar hoe werkt dat nu allemaal?

Tijdens de Safe Car Experience geven ANWB en Bosch je de unieke mogelijkheid om deze slimme hulpsystemen zelf te ervaren. Op zondag 27 augustus krijgt een beperkt aantal personen op het Safety Experience Center in Rosmalen de kans om geheel gratis in een 2 uur durende sessie kennis te maken met deze nieuwe manier van autorijden.

Ervaar wat er gebeurt als je een noodstop moet maken, bijvoorbeeld als een voetganger plotseling oversteekt. Ervaar hoe dicht we bij zelfrijdende auto’s zijn en waar de grenzen nog liggen. Ervaar de controle tijdens het slippen.

Alle activiteiten zijn onder begeleiding van een rij instructeur. Deelnemers die aan deze dag meedoen, worden gefilmd en de beelden worden gebruikt in voorlichting over de werking van deze systemen.

Wil jij kans maken op deze unieke ervaring? Meld je dan aan vóór maandag 14 augustus via onderstaande link:

https://www.anwb.nl/forms/auto/safe-car-experience

Uit alle aanmeldingen maken ANWB en Bosch een selectie. Geselecteerden krijgen uiterlijk 18 augustus bericht.

Reageren is niet mogelijk.