Aston Martin Vanquish Zagato Volante en Speedster betrapt

0

Aston Martin werkt aan een tweetal nieuwe variant van de Vanquish Zagato. Na de dichte versie, die vorig jaar mei tijdens het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este evenement zijn debuut beleefde, wordt er nu de laatste hand gelegd op een duo open uitvoeringen: de Volante en de Speedster!


De Vanquish Zagato Volante heeft net als de gesloten uitvoering een bescheiden achterbankje. De stoffenkap heeft een elektrische bediening De Speedster moet het zonder dergelijk zitmeubilair doen. Ook een vouwdak ontbreekt. In plaats daarvan heeft de hardcore variant 2 ‘koepels’ op zijn achterdek.

De Vanquish Zagato Volante werd vorig jaar augustus in conceptvorm al op het Pebble Beach evenement getoond. Die dakloze variant wordt aangedreven door dezelfde, 600 pk sterke 6,0 liter grote atmosferische V12. Daarmee kan hij net als de gesloten uitvoering van de Vanquish Zagato in 3,7 seconden naar 100 km/u sprinten.

Zagato bouwt van de Vanquish Zagato Coupé en Volante in totaal 99 exemplaren. Bij de Speedster variant zal de oplage minder groot zijn, namelijk 28 stuks. Daarmee wordt het model nóg exclusiever. De eerste leveringen zijn voor volgend jaar gepland. Ga maar vast sparen, want de Volante gaat circa 750.000 euro kosten terwijl de Speedster een aanzienlijk hoger prijskaartje krijgt.

Reageren is niet mogelijk.