Ford stopt met de B-Max

0

Ford verlost de B-Max uit zijn verkoop lijden. In september stopt de productie in Roemenië en dan is het ook voor deze B segment MPV voorbij. Ford heeft in de eerste helft van dit jaar 761 exemplaren van de B-Max op kenteken gezet. Vorig jaar waren dat er nog 807 stuks. Ondertussen meldden zich bij Renault 4.042 klanten voor haar Captur.

Vanaf september gaat Ford in Roemenië de Ecosport bouwen. Dat is een SUV en ‘dus’ een model dat de autoconsument wel ziet staan. Eigenlijk vreemd, want de Ecosport kwam nogal gemankeerd op de markt en heeft zijn Daihatsu Terios uitstraling nooit van zich af weten te schudden. De B-Max was daarentegen doordacht en had slimme schuifdeuren achter. Het enige wat je hem aan zou kunnen wrijven, is de beperkte bagageruimte. Maar met het predikaat ‘MPV’ trek je geen autoconsumenten die nog vol in het leven menen te staan. Eerder ruimden om deze reden al de Opel Meriva en Renault Modus het veld. Zij zijn vervangen door de Crossland X respectievelijk Captur. Citroën gaan na de zomer hetzelfde doen door de C3 Picasso in te ruilen voor de C3 Aircross. En bij het Koreaanse merkenduo Hyundai en Kia zullen de ix20 en de Venga plaatsmaken voor de Kona en Stonic.

Reageren is niet mogelijk.