Mazda plaagt met de CX-8

0

Eind dit jaar lanceert Mazda op de Japanse thuismarkt de CX-8: een nieuwe forse cross-over met 3 zitrijen en plek voor 7 personen. Om liefhebbers van dergelijke auto’s aldaar in de stemming te brengen, heeft de fabrikant deze foto gemaakt.

De CX annex cross-over familie van Mazda wordt steeds groter. In Europa concentreert het Japanse merk zich op de CX-3 en de CX-5, maar in de Verenigde Staten omvat het gamma ook de CX-9 met 7 zitplaatsen (zie tweede foto). Die laatste is wat de groot voor Japanse verkeersomstandigheden, maar Mazda gaat het publiek op haar thuismarkt alsnog bedienen met een cross-over met 3 zitrijen. Dat wordt deze CX-8.

De Mazda CX-8 komt nog dit jaar op de markt. Hij zal aldaar de al tamelijk bejaarde MPV modellen Premacy en Biante vervangen. Zo zien we dat dit laatste carrosserietype ook in Japan zijn leven niet zeker is. De CX-8 is 4,90 meter lang en 1,84 meter breed. De hoogte bedraagt 1,73 meter. Op de derde foto is goed te zien dat de nieuwe Mazda daarmee duidelijk minder groot is dan de Amerikaanse CX-9 (5,08 x 1,97 x 1,75 meter). De wielbasis is wel identiek: 2,93 meter.

Mazda gaat de CX-8 in Japan leveren met de bekende 2,2 liter Skyactiv-D dieselmotor met 175 pk en 420 Nm. Op de thuismarkt waren oliegestookte modellen lange tijd in de ban gedaan, maar de krachtbron van Mazda is bovengemiddeld schoon. Schakelen gaat via een 6-traps automaat. Voor de CX-8 zijn ook in Europa goede afzetkansen denkt Autointernationaal.nl, als Japans alternatief voor onder andere de Skoda Kodiaq, maar daarover is tot op heden nog niets bekend.

Reageren is niet mogelijk.