Mercedes G-klasse doet 300.000

0

Hij mag dan al royaal over zijn houdbaarheidsdatum zijn, de Mercedes G klasse blijft kopers trekken. Met als gevolg dat het 300.000ste exemplaar een feit is. Dat is reden voor feest bij Magna Steyr in Oostenrijk, dat de vierkante terreinwagen al sinds 1979 bouwt.

De G klasse heeft dus net geen 40 jaar nodig gehad om de productiemijlpaal van 300.000 exemplaren te bereiken. Dat komt dus neer op ruwweg 7.900 stuks per jaar; een cijfer dat illustreert dat de ‘G Wagon’ altijd een nicheproduct is gebleven. Toch schiet de verkoop ondanks de vergevorderde leeftijd van de G klasse opvallend genoeg sinds 2009 enorm de hoogte in. Vorig jaar rolden er maar liefst 20.000 exemplaren van de band bij Magna Steyr.

Mijlpaal nummer 300.000 is een G 500 met Designo Mauritius blauwe lak kleur en offroad pakket. Hoe lang de huidige G klasse nog in productie zal blijven, is niet helemaal duidelijk. Het is weliswaar een publiek geheim dat Mercedes werkt aan nieuwe generatie met een veel moderner, breder onderstel maar een terreinwagen de nek omdraaien die goed is voor 20.000 verkopen per jaar? Daar moet je lef voor hebben.

Reageren is niet mogelijk.