Gezinsuitbreiding voor Aston Martin Vanquish Zagato

0

De Aston Martin Vanquish Zagato groeit uit tot een complete familie. Er zijn nu 2 carrosserievarianten, maar dat worden er 4. De nieuwe gezinsleden zijn de Speedster en de Shooting Brake. De levering begint in 2018.

Aston Martin presenteerde eerder al de Coupé and Volante. Met de Speedster en de Shooting Brake er bij, zal de totale productieoplage van de Vanquish Zagato tot 325 exemplaren groeien. Van de Speedster zullen 28 eenheden worden vervaardigd en van de Shooting Brake 99 stuks. De Coupé en de Volante hebben beiden ook een oplage van 99 stuks. Alle exemplaren van de Speedster zijn overigens al vergeven.


De Zagato carrosserievarianten, die allemaal van koolstofvezel zijn vervaardigd, zijn gebaseerd op de ‘gewone’ Aston Martin Vanquish S. Dit betekent dat een 5,9 liter grote, atmosferische V12 van 600 pk en 630 Nm voor de aandrijving zorgt. Het vermogen en koppel gaat naar de achterwielen via een 8-traps Touchtronic III automaat. Met deze aandrijflijn kan de Vanquish Zagato familie in 3,5 seconden naar 100 km/u sprinten.

In vergelijking met de Vanquish Volante doet de Speedster het zonder de elektrisch bedienbare stoffen kap. Dat gaf de ontwerpers meer stilistische vrijheid. De Speedster beschikt over 2 zogeheten Speed Humps achter de stoelen; een designinterpretatie van het karakteristieke Zagato ‘double bubble’.

Van de Shooting Brake versie zijn nog geen afbeeldingen, maar op deze computerfoto kan je zien hoe deze carrosserievariant er ongeveer uit gaat zien. Net als bij de andere Vanquish Zagato uitvoeringen zijn er 2 zitplaatsen, maar de bagageruimte is veel groter. Ook het dak van de Shooting Brake heeft een ‘double-bubble’ design. Verder zorgt een glazen inzetstuk voor extra licht in de cabine. De achterklep kan elektrisch worden geopend en gesloten. Voor de bagageruimte is een op maat gemaakte bagageset leverbaar.

Reageren is niet mogelijk.